XVI. évfolyam 2. szám - 2016. február

A Templom téri iskola először az alsó tagozatosoknak rendezett farsangi mulatságot, a felsősöket egy héttel később hívták. Egyrészt azért, mert az iskolának több mint 600 tanulója van, a nagy létszám miatt pedig nehéz olyan programot szervezni, ahol mindenki elfér, és jól érzi magát. Másrészt a múlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a kisiskolások még általában szülői kísérettel érkeznek, és igénylik a játékos foglalkozásokat, a nagyobbak viszont már szívesen jönnek szülők nélkül, és sokkal inkább szeretik az olyan programokat, ahol önállóan szórakozhatnak. 

Ezzel a címmel láthattak vígjátékot az érdeklődők a Művészetek Házában január derekán – két alkalommal is. A színdarabot Chrenkó Adrienn írta és rendezte.

– Az előadás saját ötlet alapján készült. Görbe tükröt szándékoztam mutatni a jelenlegi társadalmi helyzetekről és arról a világról, amiben élünk. Mind a fiatalok, mind a szülők oldaláról igyekeztem megragadni azokat az elemeket, amelyek megmagyarázzák, hogy mindennek megvan az oka és a miértje, ám a problémákra a megoldást magunknak kell megkeresnünk – mesélte lapunknak Chrenkó Adrienn.

Bizonyára sokan tudják, hogy Pilisvörösváron már ötödik éve nem indulhat el az év Asszonybál nélkül! A Művészetek Házban idén is megrendezték a szóban forgó eseményt, ahol az egészen fiatal lányoktól az idős asszonyokig minden korosztály képviseltette magát, igaz: egyes női ruhaneműk alatt valójában férfiak bújtak meg.

Nincs mit ezen csodálkozni, ha tudjuk, hogy az ilyen a bálokban mindenkinek kötelező női ruhában megjelennie. Ezt olyannyira komolyan veszik a szervezők, hogy férfi fotós kollégánkat is csak a színházterem karzatára engedték fel női göncök híján…