XVI. évfolyam 1. szám - 2016. január

December 12-én tartotta hagyományos karácsonyi koncertjét a Zeneiskola. A műsor első felében igazán családias hangulatú előadásban volt részünk, hiszen a családi produkciókat láthatta és hallhatta a közönség. Az egyes műsorszámok között pedig verseket adott elő az intézmény igazgatója, Oláhné Szabó Anita, de nem ám a megszokott módon, hanem egy berendezett szobában ülve, mint az édesanya, aki épp esti mesét olvas. A versek között szerepeltek többek között Szabó T. Anna, Orgoványi Anikó, Erdős László és Kadlót Nikolett művei. A zenei produkciókban a hagyományos karácsonyi dallamok (Mennyből az angyal, Dicsőség, Csodapásztorok) mellett hallhattuk Telemann, Brahms, Bach és Vivaldi műveit is.

Idén is megrendezte hagyományos adventi koncertjét a Nagytemplomban a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Vegyeskórus.

Három öreg székely góbé bölcsködik a kispadon a szokatlan karácsonyi melegben a Csíki-havasok alján. Méltatlankodnak a mai világ furcsa dolgain, sóhajtoznak, hogy  „A mü időnkben nem így vótt!”, szapulják a modern technikát, amihez lélek kevés társul. Azonban egyikük zsebében megszólal a „telefonyos”, beleszól a beszédbe, mint hívatlan vendég, az asszony üzen: haza kell menni, fehér inget venni, ünnepi misére igyekezni.

Advent első hétvégéjén a Zrínyi utcai óvoda dolgozói Podos-Vetési Anikó segítségével ismét megszervezték az immár hagyományosnak tekinthető adventi vásárt a Ligeti Cseperedő Óvoda udvarán. 

A látogatókat gyönyörűen feldíszített udvar fogadta. A halkan szóló ünnepi zene, a fűszeres puncs illata, a büfé finomságai mindenkiben felébresztették a közelgő karácsony érzését. A vásárunkon résztvevő Pilisi kézművesek egyedi, különleges minőségi termékeket kínáltak.

Akik tanulmányozzák a Művészetek Háza „kínálatát”, már bizonyosan észrevették, hogy az utóbbi időben színházi darabokkal színesedett a programpaletta. Január 9-én Móricz Zsigmond „Dinnyék” című parasztkabaréjára került sor. Az előadás után Berényi Ildikó igazgató asszonnyal beszélgettünk.

Szeretettel meghívjuk a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar Közhasznú Egyesület farsangi svábbáljára, melyet 2016. január 30-án, szombaton 20-02 óráig a Művészetek Háza színháztermében tartunk. (Fő út 127.)

A bál a hagyományokhoz híven BATYUSBÁL  lesz.

A belépő ára: 2000 Ft

Asztalfoglalás:  Feldhoffer Jánosnál
(06-30-816-2236, 06-20-322-1975,  06-26-331-813)

Szeretettel várjuk!

Vezetőség

TANÁRI KONCERT

2016. FEBRUÁR 19. PÉNTEK 18 óra Pilisvörösvári Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola Pilisvörösvár, Szabadság u. 21.

Feldmár András: Akarat és odaadás

vorosvari-ujsag-2016-01-00067
„Azt hiszem, minden szokás illúzió, és a szabadság az igazi valóság.”