XVI. évfolyam 1. szám - 2016. január

• A tavalyi év eleji interjút visszaolvasva az akkor kitűzött célokból a legtöbb megvalósult. Hogyan értékeli a 2015-ös esztendőt?

Igen, azt mondhatom, hogy a tavaly év elején kitűzött célokból gyakorlatilag minden megvalósult, sőt még annál több is. 

2015. december 17.

Helyi védelem alatt a Fő utca 122.

Az önkormányzat a tulajdonában lévő, Fő utca 122. szám alatti épületnek a felújítását és egyben a jelenleg a Fő u. 47. sz. alatti IPOSZ-épületben folyó fizikoterápiás ellátás befogadására való alkalmassá tételét határozta el egy korábbi ülésén. Az építészeti tervezést az önkormányzat megbízásából az Akrotéka Kft. végzi. A tervezést Andréka István építész tervező megkezdte. A tervező egy egyeztetés alkalmával elmondta, hogy az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló TNM-rendelet értelmében a meglévő épületek jelentős felújítása esetén úgy kell tervezni, hogy a felújított épület energetikai jellemzői megfeleljenek a hatályos követelményértékeknek, ezért a Fő u. 122. sz. alatti épület esetében az épület teljes külső hőszigetelését kell a tervekbe beépítenie, 8 cm vastag utólag felszerelt hőszigeteléssel. 

Kedves Pilisvörösvári Polgárok!

Ismét eltelt egy év, ismét eljött az újévi jókívánságok és az év eleji tervezgetés és tervezés ideje…

Az idei év első napjaiban, amikor a „Boldog új évet!” kívánság és a baráti kézfogás után egy-egy ismerőssel röviden elbeszélgettem, általában azt mondtam: „Ha olyan lesz az idei év is, mint a tavalyi volt, akkor meg leszek elégedve.” – Azt hiszem, az idei év kezdetén a közösség dolgai szempontjából ezt mi, pilisvörösváriak őszintén mondhatjuk. A Gondviselés a tavalyi évben is megkímélt minket a természeti katasztrófáktól, békében és nyugalomban élhettünk, dolgozhattunk – erőnk, szorgalmunk, képességeink szerint.