XVI. évfolyam 1. szám - 2016. január

A Várkonyi lányok 2015 utolsó hónapjaiban sem lazítottak. Az idősebbik, Dea bekerült a junior ritmikus gimnasztika magyar válogatottba, a fiatalabbik, Vanda Véta pedig „A” kategóriás Országos Bajnokságot nyert korosztályában, ugyancsak rg-ben.

A Pilisvörösvári TKSK felnőtt férfi kézilabda csapata hat győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel, tizenhárom ponttal a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást az NB II-es bajnokság Déli- csoportjában. Ez pontosan a mértani közép, hiszen 12 csapat indul ebben a csoportban. Ahhoz képest, hogy tavaly majdnem kiesett a csapat az NB II-ből, ez előrelépésnek látszik. Wieszt Károly, játékos-edzőként a 2015-16-os idény előtt vette át a csapat irányítását, számára is izgalmas időszakot jelentettek az elmúlt hónapok.

• Megvolt a tűzkeresztséged, túl vagy az első féléven. Hogyan értékeled a csapat teljesítményét, elégedett vagy-e, a hatodik hellyel?

Az őszi szezont jól, a vártnak megfelelően zártuk. A csapatot sikerült jól megismernem, a nehézkes kezdés után kezdtük megszokni egymást, és az őszi szezon második felére sikerült kiküszöbölni a hibáinkat. Az elején mindig elfáradtunk a második félidőre, mostanra már ere is megtaláltuk a gyógyírt. Ez alatt nemcsak a fizikai felkészítést értem, hanem azt is, hogy megfelelő védekezéssel és cserékkel sikerül jobban elosztanunk a terhelést. Már a fiatalok is kezdenek felzárkózni, fél év után látom rajtuk a fejlődést. A megszerezhető pontokat tekintve kicsivel jobb, mint 50%-os a teljesítményünk, amely a tavalyihoz képest nagyon jó.

Tíz győzelemmel és egy döntetlennel – utóbbi, a Solymár elleni rangadón született – vezeti az őszi szezon után a NB II-s Északi csoportot a pilisvörösvári felnőtt női kézilabda csapat. A pompás teljesítményt tovább fokozza, hogy a lányok a Magyar Kupában is bejutottak a legjobb tizenhat közé, ahol csak az NB I-s Békéscsaba tudta megállítani őket. A 2015/16-os bajnokság első félidejéről a játékos-edzőt, Ábrahám Szilviát kérdeztük.

A Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club (PUFC), szerencsére kimarad a felnőtt labdarúgás körüli hercehurcákból, amelyek időről-időre előbukkannak a városban.

Ha végignézzük az utóbbi néhány évet, voltak itt már felnőtt NB III-as, sőt magasabb osztályú tervek, amelyeknek akkora kudarc lett a vége, hogy még a felnőtt foci is megszűnt. Majd jött az új elképzelés, vörösvári – szentiváni összefogásból megyei első osztályú csapat működtetése – a bejelentéskor magunk is bő másfél oldalt szenteltünk a témának – de ez sem működött.