XVI. évfolyam 7. szám - 2016. július

A júliusi szám letöltése .pdf változatban

(36 oldal, 6 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

Ahogy már arról beszámoltunk, idén új helyszínen, a tavaknál rendezi meg az önkormányzat és a Művészetek Háza városunk legnagyobb rendezvényét, a Vörösvári Napokat. A döntés előzményeiről, okairól már az áprilisi számunkban olvashattak a Gromon István polgármesterrel készült interjúnkban. Most pedig Berényi Ildikót, a Művészetek Háza igazgatónőjét faggattuk a rendezvényről.

Július 4. óta újra üzemel az önkormányzati főzőkonyha a Schiller Gimnázium épületében. Az ezt megelőző három hónap alatt a konyha teljesen megújult, ünnepélyes átadójára július 6-án délután került sor. 

Büszkeségeink

A Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai a 2015/16-es tanévben is számos kimagasló eredménnyel büszkélkedhetnek. Tanulóink tanúbizonyságot tettek arról, hogy kellő szorgalommal és kitartással a nyelvvizsgán, a különböző tanulmányi versenyeken és sportágakban megállják helyüket.

Pedagógusi munkája elismeréseként Németh László-díjat vehetett át június 7-én a Vásár téri iskola tanára, Mirkné Nick Anikó, vagy ahogy mindenki hívja: Anna néni. A díjat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át. A kitüntetés kapcsán beszélgettünk Annával a pedagógusi pályáról, a tanításról és a gyerekekről.