XVI. évfolyam 6. szám - 2016. június

Idén új helyszínen rendezték meg a gyermeknapot: a gimnázium udvara várta a kicsiket és a nagyobbakat egy játékos délutánra. Bár az eddigi helyszín, a Lahmkruam park nagyon hangulatos, és szép környezetet biztosított volna az eseménynek, Berényi Ildikó szervező, a Művészetek Háza igazgatónője úgy találta, hogy ott nem lett volna elég hely a sok érdeklődőt vonzó különféle programoknak.

Többek között kétfajta ugrálóvár, népi játszó, rengeteg kézműves foglalkozás, arcfestés és lufifújás közül választhattak a gyerekek a színes délutánon, de ahogy minden évben, idén is bemutatkoztak a színpadon a Művészetek Házában, illetve a város más területein működő tánccsoportok. Majd a Kalózok kincse című interaktív előadást tekinthették meg az érdeklődők.

Azonban nem marad rendezvény nélkül idén a Lahmkruam sem! Az igazgatónő a gyereknapon beszámolt arról, hogy itt rendezik meg június 19-én a Juniálist, mellyel a hagyományokra szeretnék felhívni a figyelmet fúvószenekarok és néptánccsoportok bemutatkozásával.

Szűcs Emese