XVI. évfolyam 5. szám - 2016. május

A kertészeti csoport munkatársai folyamatosan végzik a Fő utca és a parkok virágosítását, melynek köszönhetően egyre zöldebbek és színesebbek a város közterületei.

Vidám hangulattal, jó borokkal, finom vacsorával és remek műsorral ünnepelte 45. születésnapját a Pilisvörösvári Kovács László Kertbarát Kör április 23-án. A születésnapon a helyiek vendégül látták az ország számos kertbarát körének küldöttségét. Az ünnepi rendezvény keretében osztották ki az idei borverseny díjait. Volt ének, zene, tánc, ünnepi beszéd, mulatozás. Mindenki jól érezte magát, nemcsak az arany okleveles díjazottak… Az ünnepnek különös jelentőséget adott, hogy éppen száz évvel ezelőtt alakult meg az első kertbarát kör Diósgyőrben.

Idén második alkalommal rendezték meg a Vörösvári Majálist május 1-én, ezúttal a Sportpályán. A rendezvény első felében tánccsoportok mutatkoztak be a színpadon, majd kezdődhettek a koncertek. Színpadra lépett a Mini Sramli, a Pilis Brass Band, a Los Andinos és az APPA nevű rockzenekar is.

A Napraforgó Speciális Otthon közel száz fogyatékkal élő felnőttet lát el nap mint nap. Az intézmény nemigen szokott sajtónyilvános eseményeket tartani, hiszen falain belül a lakók magánélete zajlik. Ám nagyritkán mégis kivételt tesznek, így április 21-én a Föld napi rendezvényükön bepillantást nyerhettünk az otthon életébe.