XVI. évfolyam 3. szám - 2016. március

Közel 20 éve fut a színházakban a Daniel Keyes műve alapján színpadra állított Az ötödik Sally című darab. Először a Tháliában, az utóbbi időben pedig a Centrál Színházban játsszák nagy sikerrel.  A darabot most Vörösvárra is elhozzák, április 16-án a Művészetek Házában lesz látható. Az előadásról a főszereplővel, Szalay Krisztával beszélgettünk.

A Vörösvári Polgári Estek keretében Botzheim István polgármester helytörténeti előadást tart 2016. április 8-án (pénteken) 

18 órakor a GILDE étteremben (Pilisvörösvár, Árpád u. 14.) a pilisvörösvári FIDESZ–KDNP és a Polgári Kör szervezésében

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

A Cziffra György Zeneiskola Színházterme adott otthont a IV. Ifjúsági Fúvóstalálkozónak március 5-én. A színvonalas zenei eseményen fellépett a Pilisszentiváni Ifjúsági Zenekar, a Solymári Ifjúsági Zenekar, a Pilis Brass Band, a Pilisvörösvári Minisramli és idén először a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar is Széplaki Zoltán vezényletével.

Idén 95 éve, hogy Cziffra György világhírű zongoraművész világra jött. Ennek alkalmából több nagy rendezvényt szerveznek szerte az országban. Névadójáról a pilisvörösvári zeneiskola is megemlékezik ­ Oláhné Szabó Anita igazgatóasszonnyal beszélgettünk a jeles évfordulóról és a kiemelkedő tehetségű zenész hagyatékáról.

Jane Hawking: Utazás a végtelenbe

 vorosvari-ujsag-2016-03-00083

A mindenség elmélete.

Bálint Andrea, a gimnázium 11. c osztályos tanulója nyerte meg a Lesefuchs elnevezésű országos német nyelvű olvasási versenyt.

A további illegális hulladék-elhelyezés megakadályozása érdekében az Önkormányzat a bekötőutak elejére sorompót és tiltótáblát helyeztet ki. A hulladékok közt talált iratok alapján több szemetelő ingatlantulajdonos ellen hatósági eljárás indul.