XVI. évfolyam 1. szám - 2016. október

Forgalmirend-változás

Ezúton értesítjük Pilisvörösvár Város Polgárait, hogy a Templom téren a korábbi, 2011-ig érvényes forgalmi rend kerül visszaállításra. A Plébánia köznek és az Iskola utca egy szakaszának a forgalmi iránya megváltozik. Az új forgalmi rendet a mellékelt térkép mutatja. A forgalmirend-változás 2016. november 2-án lép életbe.

Kérjük, hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Tájékoztató adófizetésről

Ezúton hívom fel tisztelt adózóink figyelmét, hogy a 2016. II. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje: 2016. szeptember 15-én lejárt.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt augusztus hónapban kézbesítettük Önöknek.

Határidőben történt befizetéseiket köszönjük, mellyel hozzájárulnak városunk működési és fejlesztési kiadásainak finanszírozásához.

Mikrocenzus „Kis népszámlálás Pilisvörösváron”

A Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban mikrocenzust (kis népszámlálást) tart. A mikrocenzusra 2016. október 1. és november 8. között kerül sor. Pilisvörösvár is szerepel a mikrocenzus mintájában. A mintába bekerült háztartásokban élők számára a válaszadás kötelező. 

Mit lehet építeni engedély nélkül?

Sok problémát okoz az a köztudatban elterjedt megállapítás, mely szerint szinte bármit lehet építeni engedély nélkül, az építésügyi szabályok figyelmen kívül hagyásával. Ez azonban nem így van. Az alábbi rövid összefoglaló segít eligazodni az építésügyi szabályok között.

Az adótartozásra indított végrehajtási eljárás lehetőségéről

Felhívom a hátralékkal rendelkező adózóink figyelmét, hogy lejárt tartozás esetén az önkormányzati adóhatóság jogosult a tartozás összegére végrehajtási eljárásban azonnali beszedési megbízást, munkabér-, illetve nyugdíjletiltást, gépjárműforgalomból való kivonást, ingó- és ingatlanfoglalást, valamint jelzálogbejegyzést indítani.