XVI. évfolyam 9. szám - 2016. szeptember

Az idei évben huszonötödik alkalommal 2016. augusztus 12-15-ig és 20-án rendeztük meg városunk legjelentősebb kulturális eseményét a Vörösvári Napokat. A rendezvény előkészítése, szervezése hosszú hónapokat vett igénybe. Az új helyszín kialakítása nagyon sok feladatot jelentett az önkormányzat számára. Tereprendezés, az addig hiányos infrastruktúra kialakítása, pályázatok kiírása, elbírálása stb. Rendszeresen jártunk a Kacsa-tóhoz. Ellenőriztük, milyen a talaj, hol lesz tócsa, ha sok eső esik, mennyit nő a fű augusztusig, hogyan ne legyen sár, mennyi szúnyog van a különböző napszakokban, mikor kell elvégezni az irtást, hogyan alakítsuk ki a menekülési útvonalat, mely területeket kell lezárni, hol helyezkedjenek el a különböző egységek, hogyan helyezzük el a sátorban a színpadot, hogyan ne zavarják egymást a búcsú és a nagyszínpad hangjai. Hol kell elhelyezni világítást, hogy zavartalan legyen a sötétben is a tájékozódás. Mennyi parkoló szükséges, hogyan oldható meg a közlekedés az ott lakók számára.

Zumba. Néhány esztendővel ezelőtt ettől az idegen csengésű szótól volt hangos a sajtó, erről olvashattunk minden második hirdetőtáblán, s egészen biztos vagyok abban, hogy az önök ismerősei között is megnövekedett a zumbázók száma. Nos, ahogy mondani szokták: sok víz lefolyt a Dunán, és a zumba körüli rivaldafény is elhalványult… Avagy mégsem? Utánajártunk, mit rejt magában ez az egzotikus csengésű szó.

Elmúlt lapszámunkban már röviden beszámoltunk a vörösváriak a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékokon betöltött szerepéről, a végső eredményekről azonban nem tudtuk tájékoztatni olvasóinkat, ezt ezennel pótoljuk.