XVI. évfolyam 9. szám - 2016. szeptember

Interjú Gromon István polgármesterrel az új helyszínen, újszerű formában megrendezett XXV. Vörösvári Napok visszhangjáról, a csapadékvíz által okozott károk helyreállításáról és az őszi közterületi fejlesztési munkákról.

• Lezajlott a jubileumi, 25. Vörösvári Napok. Hogy látja, az új helyszín beváltotta a hozzáfűzött reményeket? 

Igen, úgy gondolom, hogy az új helyszín teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A természet közelsége, a vízparti környezet, a jó levegő, a tágas tér, az árnyékot adó fák, az autóforgalom elől részben elzárt, gyalogoskorzóként funkcionáló burkolt út stb. összességében kiváló környezetet biztosított az újszerű Vörösvári Napok megrendezésére. Sikerült úgy berendezni a területet, úgy elhelyezni a sátrat, az étel- és italárusító bódékat, a körhintásokat, az árusokat és minden egyéb kisegítő létesítményt, hogy az egész környék egységes rendezvényterületként funkcionált, jó hangulatot árasztott, és kiválóan alkalmas volt a közös szórakozásra, sétára, kikapcsolódásra, találkozásra, beszélgetésre.

Tisztelettel meghívom Önt és kedves Családját az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére 2016. október 23-án (vasárnap) megrendezendő városi ünnepségre.

17 óra: Koszorúzás a Hősök terén
(közreműködik az „A TEMPO” Koncertfúvós Zenekar), majd fáklyás felvonulás a Művészetek Házához

2016. augusztus 19. Rendkívüli ülés

Vis maior pályázat

A 2016. július 13. és 17. között történt heves esőzések számos földutat elmostak Pilisvörösváron. A műszaki szakértő bruttó 9 952 355 forintra becsülte a helyreállítási költségeket. Úgy döntött a képviselőtestület, hogy pályázatot nyújtanak be vis maior támogatás igénylésére a következő utcák egy-egy szakaszára: Tó dűlő, Kálvária utca, Piliscsabai utca, Őrhegy utca, Liszt Ferenc utca, Csendbiztos utca, Seregély utca, Kárász utca, Fürj utca, Fogoly utca, Csuka utca. A pályázathoz 2 985 707 Ft önrészt kell biztosítania az önkormányzatnak. (134/2016. határozat – 8 igen, 1 nem).

Zrínyi utcai óvoda

vorosvari-ujsag-2016-09-00023

Önkormányzati beruházásként a Zrínyi utcai óvoda csoportszobáiban új aljzatszigetelés készült a nyáron. Emellett új radiátorokat szereltek fel, új linóleumpadló készült, és a folyosón szétválasztották az öltözőket. A felújítás során a falakat is újrafestették. Kivitelező: Házi Épületgépészet Kft. Összeg: 3 886 015 Ft.