XVII. évfolyam 12. szám - 2017. december

A decemberi szám letöltése .pdf változatban

(32 oldal, 5 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

Karácsony közeledtével városunk közterületeire is kikerültek az ünnepi díszek, s felgyúltak az ünnep fényei. A karácsonyi készülődés első mozzanataként megérkezett a Fő térre az a fenyőfa, amelyet a Bocskai utca 77. sz. alatti lakosok ajánlottak fel városi karácsonyfának. Az önkormányzat megbízásából a Fő tér karácsonyfáját november 29-én díszítette fel emelős-kosaras autóval az Álomszer Kft. Ők végezték el az úttest fölött átfeszített kötélre függesztett, nagy keretes fénydíszek elhelyezését is a Templom téren a nagytemplomnál, illetve a Kisfaludy utcán a Karátsonyi-ligeti Szent Család-templomnál. Fényfüzérek kerültek a Hősök tere és a Vásár tér fáira, valamint a Városháza előtti kis fákra, ezek felszerelését az önkormányzat megbízásából az NKI-VILL Kft. végezte. Végül a Fő téren a városi karácsonyfa mellett ismét felállításra került a betlehem, melyet az idén Zsámboki Szabolcs, a Művészetek Háza munkatársa rendezett be.

Fotó: Rimár Ágnes

Mint azt már hírként közöltük, szeptemberben megáldották a közel­múltban felújított, Templom tér 4. szám alatti épületben kialakított Szent Imre-házat, a vörösvári egyházközség közösségi házát. Így a helyi hívő közösségek végre méltó környezetben találkozhatnak, és mivel a hely adott, újak is alakulhatnak.

A Kálvária utcai és a Báthory utcai útépítés után november végére elkészült a Lahner György utca (szentiváni nevén Határ utca) szilárd burkolata is. A közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező, a Stone Dekor Kft. szeptember 23-án kezdte meg a munkálatokat, és a környéken lakók nagy örömére november 29-re teljesen elkészült az összességében 622 méternyi új út. Mivel az út fele részben Pilisvörösvár közigazgatási területéhez, fele részben pedig Pilisszentivánhoz tartozik, az útépítés során felmerülő összes költséget – a tervezés, az engedélyeztetés, az eljárási költségek és hatósági díjak, valamint a kivitelezés együttes költségét –, összesen bruttó 76 500 200 Ft-ot a két település önkormányzatai közösen finanszírozták.

Am Sonntag, dem 19. November 2017 war es wieder soweit: die Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung von Werischwar lud erneut zu dem von ihr jährlich veranstalteten Nationalitätennachmittag in den Festsaal des Hauses der Künste, um die einkehrenden Gäste mit einem abwechslungsreichen Programm zu unterhalten, das dieses Jahr allerdings nicht örtliche Gruppen präsentierten, sondern Gäste aus der Branau, die Mitglieder der „Branauer Stimmungsparade“, die aus verschiedensten Städten und Siedlungen der Region stammen wie Ratzpeter (Újpetre), Nimmersch (Hímesháza), Maisch (Majs), Bawarz (Babarc) und Mohatsch (Mohács) und als Solisten, Duos, Chöre, Musikkapellen und Tanzgruppen ihr Repertoire vorstellten.