XVII. évfolyam 2. szám - 2017. február

Év elején kicsit minden csendesebb, januárban még minden az elmúlt év számvetéséről és az idei év terveiről szól, elmélkedősebb, tervezősebb, hidegebb, szürkébb. A februárral azonban már közelebb kerülünk a tavaszhoz, második felében érezhetően hosszabbodnak a nappalok, és elérkezik a bálok, a mulatságok, a vidámság ideje. Sok zene, tánc, vidám jelmezek dobják fel ilyenkor a borongós napokat, és volt jó néhány ilyen Vörösváron is. Svábbál a fúvós zenekarral a Művészetek Házában, farsang az iskolákban és az óvodákban. Képekkel idézzük vissza a bálok vidám hangulatát.

Múlt havi számunkban már olvashatták a tavak környékének koncepciótervét, mostani számunkban a Vágóhíd utcai “gyakikert” és a Kálvária terveiről találnak részleteket, és olvashatnak összeállítást a horgászbódékról és a sokak életét folyamatosan megkeserítő csőtörésekről is.

Január 26-án a svábok elűzetésére emlékeznek országosan, és természetesen Vörösváron is. Erről szóló német nyelvű cikkünket a 22. oldalon találják. Színes, képes beszámolót olvashatnak egy kiállításról, Dumaszínházról és a kultúra napi rendezvényről. E havi számunkban két beszélgetéssel is készültünk, az egyikben dr. Krupp Zsuzsannát, városunk jegyzőjét ismerhetik meg, a másikban pedig egy fiatal lánnyal, Faluvégi Fannival beszélgettünk meglepően komoly dolgokról.

Reméljük, ebben a hónapban is találnak kedvükre való olvasnivalót és sok hasznos információt!

 

Palkovics Mária

 

A következő lapzárta: március 8. szerda
Tervezett megjelenés: március 25. szombat

Köszönetnyilvánítás

A Városi „Napos Oldal” Szociális Központ Családsegítő Szolgálata ezúton szeretné megköszönni a „Piactér” szolgáltatás keretein belül nyújtott adományokat Kárpáti Istvánnak, Kárpáti Anikónak, Kárpáti Mónikának, és külön köszönet névtelen felajánlóinknak is!

Segítsen, hogy segíthessünk!

Használható állapotú konyha-, szoba- és fürdőszoba-bútorokat, háztartási gépeket keresünk KÖZVETÍTÉSI CÉLLAL rászoruló nyugdíjasoknak, egyedülálló szülőknek, gyermekes családoknak! Felajánlásaikat várjuk a Városi Napos Oldal Szociális Központ, Pilisvörösvár Család- és Gyermekjóléti Központ 06-26/334-140-es telefonszámán.