XVII. évfolyam 2. szám - 2017. február

Ezzel a címmel nyílt meg Hegyes Andrea kiállítása a Művészetek Házában február 3-án, pénteken délután. A kiállítás azért kapta ezt a címet, mert Andrea meggyőződése, hogy a lélek vezeti kezét festés közben.

Hegyes Andrea Vörösváron él családjával, és gyerekkora óta nagyon szeret rajzolni. Festeni azonban csak később, 2012-ben kezdett el, mindenféle előképzettség nélkül, egy reggel arra ébredve, hogy neki festenie kell. Úgyhogy azonnal meg is vásárolta az ehhez szükséges eszközöket, és nekilátott.  Aki a képeket megtekinti, láthatja, hogy a legmeghatározóbbak nem is maguk a témák, hanem a színek. Azok közül is leginkább a kék és a szivárvány. Legtöbbször a színek születnek meg először Andrea fejében, és csak utána a témák. De vannak vissza-visszatérő témái: az ég, a tenger, az űr és az emberi alakok. Stílusa nem egykönnyen besorolható, az ő szavaival élve „neo-intergalaktikus”, tehát egészen egyedi.

Január 26-án újfent megünnepelték a magyar kultúra napját a pilisvörösvári polgárok a Művészetek Háza színháztermében, ahol ezúttal – köszönhetően az év eleji zord időjárásnak – a megszokottnál kicsit több szék maradt üresen. A műsor ezúttal Sudár Annamária és Török Máté (az ő nevét az országszerte közkedvelt Misztrál együttesből ismerhetik olvasóink) Bár ilyenek lennénk mi című előadása volt.

Neubrandt Ferenc és felesége, Piroska 1990 januárja óta vezették a Pilisvörösvári Nemzetiségi Vegyeskórust. A karnagy házaspár 26 év után elköszönt a kórustól. Ünnepélyes keretek között, vendégek társaságában búcsúztunk el tőlük.

Roberto Bolaño: 2666

vorosvari-ujsag-2017-02-00065
A chilei szerző 5 könyvből álló regényének következő mesterműve