XVII. évfolyam 1. szám - 2017. január

Az elmúlt évek enyhe telei után de­cemberben sokak nagy örömére végre tartósan befagytak a tavaink, s a korcsolyázás és jégkorongozás szerelmesei már karácsony előtt birtokba vették a Pálya-tó jegét. 

December 16–18. között rendezték meg a fővárosban a XXII. Ferenczy-Budapest Kupa kézilabda utánpótlástornát. A háromnapos viadalon mindkét nemben, hét-hét korosztályban összesen 140 csapat vett részt. A mérkőzésekre Budapest tíz sportcsarnokában került sor.

A maratonfutás története az ókorból származik, mégpedig a görögök perzsák elleni háborújával kapcsolatos, amikor is a marathóni csata után egy görög katona teljes felszerelésben lefutotta a Marathón­Athén távot, hogy a győzelem hírét megvigye. Napjainkban a maraton távot – ami 42195 méter – csak az 1908-as londoni olimpia óta kell teljesíteni a hosszútávfutóknak. Akik ennél a távnál is nagyobbra vállalkoznak, azokat ultrafutóknak hívják. Ilyen elszánt fiatalember a városunkban élő Kimmel Péter…

Korábbi lapszámunkban már beszámoltunk arról, hogy a hazai Rallycross Országos Bajnokságban a pilisvörösvári Wieszt Janko a második helyen végzett Skoda Fabia típusú autójával. Akkor nem tudtunk a fiatal versenyzővel beszélgetni, ezt a hiányt most pótoljuk.

December 27-én rendezték meg Pilisvörösváron, a Krigli Sörözőben – immár 15. alkalommal – a hagyományos, János-napi páros, 120-as, fás billiárdversenyt. A megmérettetésen 14 páros vett részt, amely egyből egy partis, vigaszágas lebonyolítással került megrendezésre.