XVII. évfolyam 7. szám - 2017. július

mert az viszi előre a világot, és tegyünk meg mindent
az álmok megvalósulásáért!

Álmodott-e vajon az a képviselő-testület, amely 2008 májusában elfogadta Pilisvörösvár Város ma is érvényes integrált fejlesztési stratégiáját, amely tartalmazza a sportcsarnok és az uszoda megépítését, ráadásul azon a területen, amelyet e célból vásárolt meg az önkormányzat 15 évvel ezelőtt?

Mitől lett 2008 óta rosszabb a helyzet mára, hogy a polgármester úr szerint anyagi eszközök híján megvalósíthatatlan álomnak tűnik az akkori elképzelés, amikor pedig a kormány átvállalta többek között Vörösvár adósságát is, és minden eddiginél jobban támogatja a tömeg- és versenysportot? Ebből következően, valamint a lakosok és iskolaigazgatók kívánságának figyelembevételével a helyi FIDESZ, de elsősorban Hadházy képviselő úr erőfeszítéseinek eredményeképpen a jún. 2-i 1281/2017. számú kormányrendelet beemeli Vörösvárt azon járások sorába, ahol az uszodaprogram keretében állami beruházásban és működtetéssel tanuszoda épülhet a város által biztosított és állami tulajdonba adott területen 2018-as kezdéssel. Ezzel megoldódna évente 600 vörösvári és környékbeli iskolás gyerek Budapestre utaztatás nélküli úszásoktatása, és hasznosulhatna a 15 éve parlagon heverő, jelenleg is rét-kaszáló besorolású földterület egy része, helyet adva a TAO keretében építendő sportcsarnoknak is.

Vörösvári polgárok ezrei kérik a városvezetést, hogy mondjon igent korábbi elképzelésére, amely súlyos önkormányzati ráfordítások nélkül most valóban karnyújtásnyira jutott a megvalósuláshoz. Kérjük továbbá a Kézilabda Sportkör vezetőségét, vonja vissza a szentendrei építéshatósághoz beadott, a Búcsú téren létesítendő sportcsarnokra vonatkozó engedélyezési kérelmét és kezdjen tárgyalásokat az önkormányzattal a Báthory utcai helyszínről.

Talán nem haszontalan felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy az országban, de a környező települések között is verseny folyik a pénzforrásokért. Solymár és Szentiván is nagyszabású sportfejlesztések előkészítésén dolgozik. Nem megragadni a kínálkozó lehetőséget több mint hiba, bűn, amely településünk lemaradásához vezetne, ami megbocsáthatatlan.

Pilisvörösvár, 2017. jún. 3. 

Szirmayné Schirling Zsuzsa, FIDESZ

Súlyos betegséggel vívott kilenc hónapos küzdelem után, életének 65. évében, 2017. június 5-én elhunyt Szigeti Éva tanító, Gromon István polgármester felesége. Temetése június 9-én (pénteken) du. 4 órakor volt a pilisvörösvári temetőben. A temetési szertartást Balla Sándor plébános és Ott József ny. lelkész végezte, az azt követő gyászmisét Szigeti Antal békéscsabai plébános mutatta be. 

05.31. Dandó Anna
  Apa: Dandó Ákos Norbert 
  Anya: Kovács Rita
06.04. Keszthelyi András Domán
  Apa: Keszthelyi Zoltán 
  Anya: Farkas Orsolya
06.04. Nick Mátyásné
  szül. Spanberger Margit, 71 év
  Pilisvörösvár, Fő utca 43.
06.07. Terebesi Józsefné
  szül. Scheller Mária, 84 év
  Pilisvörösvár, Vájár u. 11. 
06.08. Rest János, 73 év
  Pilisvörösvár, Szegfű u. 35. 
06.11. Csabafi Lászlóné
  szül. Merész Magdolna, 64 év
  Pilisvörösvár, Zrínyi u. 80. 
06.13. Mészáros Béláné
  szül. Wippelhauser Éva, 70 év
  Pilisvörösvár, Puskin u. 14.
06.28.  Halmai József, 71 év
  Pilisvörösvár, Fő utca 149.