XVII. évfolyam 7. szám - 2017. július

A nyár közepe mindig kevésbé eseménydús, mint az év többi része, és kevesebb is a program az évnek ebben az időszakában. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem találnak olvasnivalót e havi számunkban. Épp ennek köszönhetően ilyenkor több helyet kaphatnak az iskolák az év végi eseményekről szóló írásaikkal, és persze az elmúlt hónap legfontosabb történéseit, témáit is megtalálják. Foglalkozunk a hulladékszállítással, több helyen is találkozhatnak vele, de egy átfogó cikket olvashatnak a 12. oldalon a témában.

Ebben a hónapban két interjút is készítettünk, az egyiket Krausz Valériával, akit újabb 5 évre megválasztottak a GESZ élére, a másikat pedig Takács Józseffel, aki elmaradhatatlan kísérője és rögzítője a vörösvári rendezvényeknek.

Bár most kevesebb a program, a készülődés már megkezdődődött városunk legnagyobb rendezvényére, a Vörösvári Napokra. Mostani számunkban megtalálják a kisvasút járattervét, mely a tavalyihoz képest több szempontból is változik, többek között abban, hogy idén nem egy, hanem két kisvasút is járja majd a várost. Múlt havi számunkban már láthatták a rendezvény részletes programtervét, és még addig van bőven idő, hogy kiválogassák a leginkább kedvükre való eseményeket. Az biztos, hogy a tavaly jól bevált helyszínen, a Kacsa-tónál és környékén, a Művészetek Házában és a Nagytemplomban változatos programokkal várják a szervezők idén is a látogatókat. Lesznek koncertek, táncbemutatók, színházi előadás, svábbál és diszkó, és persze az olyan hagyományos programok is helyet kaptak, mint a vegyeskórus koncertje, a Schwabenfest, a Zuzu-kupa és természetesen a tutajhúzóverseny. Szerkesztőségünk tagjai a legtöbb eseményen jelen lesznek, reméljük, sokukkal találkozhatunk.

Addig is szép nyarat és jó pihenést kívánunk!

Palkovics Mária

Szerkesztőség: 06/30-228-0262

ujsag@pilisvorosvar.hu

A következő lapzárta: augusztus 9. szerda
Tervezett megjelenés: augusztus 26. szombat

Köszönjük, hogy az újságot árusítják:

Ági bolt, Bányató utcai kisbolt, Barkács­bolt, Büfé, CBA Profi-Hús Kft., Halmschláger élelmiszerbolt, Koller Elektronika, Kri­vinger zöldségesbolt,
Krausz mezőgazdasági bolt, Liget ABC, Margit minimarket, Mester hentesüzlet, Müller kávézó, Művészetek Háza (porta), Rotburger söröző, Sváb pékség, Tácsik Pékség és Cukrászda, Városi Könyvtár, Waldek