XVII. évfolyam 7. szám - 2017. július

Életében első ízben – 1171 ponttal – Benkó Barbara felkerült a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (angolul UCI) világranglistájának kilencedik helyére. A fiatal kerékpáros facebookos rajongói oldalán számolt be a hírről június 27-én, néhány nappal azután, hogy hatalmas fölénnyel (egy kört ráverve román ellenfelére, Karina Bontára) megnyerte a csömöri UCI C2-es XCO versenyt.

Napjainkban, ha valamit a spártai jelzővel illetünk, akkor több dologra is célozhatunk vele. Gondolhatunk például valakinek az edzettségére vagy strapabíróságára, de a neveltetésével kapcsolatban a szigorra, önmegtartóztatásra, mértékletességre, igényességre. Mindezen tulajdonságokat foglalja magában a Spartan Race, magyarán Spártai Verseny elnevezésű akadályfutás.

Június 10-én negyedik alkalommal került sor a Herkules Fitness Club szervezésében a Herkules Sportnap és Spinning Maratonra a pilisvörösvári focipályán. Az immáron hagyományos rendezvényt – bár szép időben kezdődött – napközben eső és szél nehezítette, ám délután újból kisütött nap. A program gerince, a spinning maraton délelőtt tíz órától egészen négyig eltartott. A megmérettetésen tizenkét csapat vett részt, főként környékbeliek, de jöttek versenyzők a fővárosból, Pomázról, illetve Dorogról is. Emellett sor került szabadtéri TRX- és spártai edzésre. Utóbbi programponton tini és felnőtt kategóriában lehetett megmozgatni a végtagokat. A nap érdekes színfoltja volt a fekvenyomó bajnokság, amely korántsem számít hétköznapi látványnak a focipályán…