XVII. évfolyam 6. szám - 2017. június

A közelmúltban teljesen megújult a Fő utcai posta épülete, ahol már új, korszerű kiszolgálással várják városunk lakóit. Nemcsak az épület újult meg, hanem az intézmény is új vezetőt kapott Kepplerné Jószai Hajnalka személyében. Őt kértük most arra, hogy mutatkozzon be lapunk hasábjain.

Hiába a térség polgármestereinek példás összefogása a M10 gyorsforgalmi út megépítése érdekében, a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár válasza szerint a 10-es út melletti települések problémáját megoldó útfejlesztés nem szerepel a rövid és középtávú közútfejlesztéseket tartalmazó projektlistában. Az M0 autóút északi szektor 11­10. sz. főút közötti szakaszának engedélyezési eljárása 2017 végére várhatóan befejeződik ugyan, és a projekt tartalmazza az M10 gyorsforgalmi út „Ürömi körforgalom” és Solymár Auchan közötti részleges kiépítését, ez azonban nem oldja meg a térség közlekedési feszültségét. A polgármesterek kezdeményezését és az államtitkári választ az alábbiakban közöljük.

Május 23-án 10­12 óra között részleges külső védelmi tervgyakorlatra került sor Pilisvörösváron. A Pilisvörösvár közigazgatási területén elhelyezkedő Liegl & Dachser logisztikai központban veszélyes anyagnak számító növényvédőszereket is raktároznak, melyek esetleges égése során toxikus gázok szabadulhatnak fel. Emiatt városunkban a polgári védelmi szervezetnek – melynek vezetője a polgármester – minden évben külső védelmi gyakorlatot kell tartania. A külső védelmi tervben foglaltak megvalósíthatóságát rendszeresen ellenőrzi a Katasztrófavédelem.