XVII. évfolyam 5. szám - 2017. május

Jól haladnak az Attila utcai Egészségház épületének energetikai korszerűsítési munkálatai. A kivitelező Épkomplex Kft. az épület hőszigetelésének elvégzése után jelenleg a nyílászárók cseréjét végzi. Az utcai homlokzat új nyílászáróinak beépítése már megtörtént, és az udvari részen is új ajtókat kapott az épület.

Az Egészségház épületének felújítása után a Szakorvosi Rendelőintézetnél folytatódnak majd a munkálatok. A két épület energetikai felújítása együttesen bruttó 60,59 millió forint összegű pályázati támogatással valósul meg. Ebből az Attila utcai felújítás költsége bruttó 11,43 millió forint.

Mint arról korábban már hírt adtunk, a Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club (PUFC) és Pilisvörösvár Város Önkormányzata közös finanszírozásban felújította a sporttelepen lévő nagy műfüves pálya műfűszőnyegét. A bruttó 8 425 586 forint értékű beruházáshoz a PUFC szerzett TAO-pályázati támogatást, a bruttó 3,5 millió forint önrészt Pilisvörösvár Város Önkormányzata biztosította.

A műfűszőnyeg cseréje után az elmúlt napokban a városgondnokság a pályát körülvevő korábbi, elöregedett, szakadt labdafogó hálókat új hálókra cserélte, illetve a PUFC finanszírozásában egy kivitelező a 12 db régi reflektort új, energiatakarékos, LED-es reflektorokra cserélte. Ezzel befejeződött a műfüves nagypálya teljes felújítása.

A pálya amatőr csapatok, baráti társaságok számára is kibérelhető. A bérleti lehetőséggel kapcsolatosan Bilau Csaba PUFC-elnököt lehet keresni, az info@pufc.hu e-mail-címen.

Mint korábban már beszámoltunk róla, az önkormányzat 13 582 360 forint pályázati támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Napos Oldal Szociális Központ épületeinek energetikai korszerűsítésére.

A főépület és a gondozóház egy része tetőhéjazatának cseréje és az ereszcsatorna felújítása után az idősek átmeneti gondozóháza palatetős részének tetőhéjazat-cseréjére és ereszcsatorna-felújítására került sor. Jelenleg a kivitelező Árkád Épszer Kft. a központi épületen a tetőlécezési és cserepezési munkák után a kúpcserepezést, a cserepek vágását és a tetőkibúvók elhelyezését, valamint az átmeneti gondozóházon a tetőlécek egyengetéseit és a széldeszkák felrakását végzi.

Az összesen 16 881 058 forint értékű beruházás 3 298 698 forint összegű önkormányzati önrésszel valósul meg. A kivitelezési munkák szerződés szerinti véghatárideje: 2017. július 10.