XVII. évfolyam 5. szám - 2017. május

Szirmayné Schirling Zsuzsa írása a Búcsú-térre tervezett kézilabda-csarnokról 

Miután a képviselő-testület márc. 30-i rendes ülésén a polgármester úr szájából az hangzott el, hogy egyes szervezetek megpróbálják ellehetetleníteni a Búcsú térre tervezett kézilabdacsarnok építését, a megszólíttatás okán ezúton szeretném tisztázni a FIDESZ-KDNP álláspontját ez ügyben.

Köszönetnyilvánítás

A Városi Napos Oldal Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata ezúton szeretné megköszönni a „Piactér” szolgáltatás keretein belül nyújtott adományokat Palotay Nándornak, és külön köszönet névtelen felajánlóinknak is!

SEGÍTSEN, hogy SEGÍTHESSÜNK!

Használható állapotú konyha-, szoba- és fürdőszobabútorokat, háztartási gépeket keresünk KÖZVETÍTÉSI CÉLLAL rászoruló nyugdíjasoknak, egyedülálló szülőknek, gyermekes családoknak! Felajánlásaikat várjuk a Városi Napos Oldal Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Központ 06-26/334-140-es telefonszámán.

Immár tizenöt éve, hogy megrendezik városunkban a bábusbiliárd-bajnokságot, amelynek díjátadójára május elsején került sor a Krigli Sörözőben. A lelkes biliárdozók az immár hagyománnyá vált megmérettetést 2001 óta minden évben megrendezik, a lebonyolítási rendszer pedig a kezdetek óta változatlan. A benevezett játékosok körmérkőzést játszanak, ahol minden összecsapás öt partiból áll, így döntetlen eredmény semmiképpen sem születhet. Valamennyi játékosnak – a sorsolás szerint – hetente egy mérkőzést kell lejátszania ellenfelével előre egyeztetett időpontban, végül pedig az eredményt fel kell jegyezni a kocsma falán elhelyezett tabellára. A helyezések eldöntése a győzelemszámok alapján történik. Amennyiben két szám azonos, az egymás elleni eredmény rangsorol. Idén húsz játékos nevezett a bajnokságba, köztük az egy év kihagyás után visszatérő örökös bajnok, eddigi hétszer győztes Apollónia György. A tizenkilenc forduló tavaly novembertől idén április közepéig tartott.

Pilisvörösvár egyes részein a fás szárú növények csúcsán felszaporodtak a szövőlepkék. A lombkorona felső, naposabb részein rágják a lombot, hernyófészkeket készítenek. Kertekben leggyakrabban az alma-, a cseresznye- és a diófákat károsítják, de minden lombos növényt kedvelnek.

Pilisvörösvár, Rákóczi köz lakói köszönetet mondanak Sax József úrnak, aki megajándékozta a helyi közösséget biztonsága érdekében egy közlekedési tükörrel. Tevékenységét példaértékűnek és követendőnek tartjuk. Továbbra is jó egészséget kívánunk neki!

A Pilisvörösvári Nyugdíjasklub köszönetét fejezi ki az alábbi cégeknek, magánszemélyeknek, amiért támogatták a klub farsangi és majálisi rendezvényét: legfőbb támogatónk a Margit Minimarket, Margit és Gyula, Mester hentesbolt, Wippelhauser cukrászda, Krivinger zöldséges, Jean Pier virágos, Skoda József, Körmöndi Ica, Tácsik pékség, Rotburger söröző, Emil cukrászda, Pfeiffer Judit virágos, valamint köszönetet mondunk minden névtelen adakozónak! 

A klub vezetősége

A Pilisvörösvár Kovács László Kertbarát Kör köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik támogatásukkal hozzájárultak az áprilisi borverseny sikeres megrendezéséhez.

Támogatóink: Pilisvörösvár Város Önkormányzata, Krausz Mezőgazdasági Szaküzlet, Aranyló Fogadó, AZA Pékség, Ági bolt, Álom virág-ajándék, BelloCafé, Tea & Co, Ede cipőbolt, Éva virágüzlet, Feldhoffer festékbolt, Fetter György fodrász, Fetter Vendéglő, Gazdakör Vendéglő, Gilde Vendéglő, Gondola Panzió, Indre Cukrászda, Izsák és Mester Kft., Kati Divat, Koller EIektronikai Üzlet, Krivinger Zöldségbolt, Lánczi Sándor, Lovász hidegkonyha, Margit Market, Mester Húsbolt, Müller Autómosó, Müller Mártonné, Müller és Társa Festékbolt, Müller Kávéház, Napraforgó Ruhaüzlet, Óra-Ékszer Bolt, Peller István, Pilis Print digitális nyomda, Praktikus Kft., Prémium Húsbolt, Rotburger Söröző, Schäffer János Húsműhely, Sík Mátyás vendéglős, Siraya Therapy Kft. (Tupperware üzlet), Schreck István kárpitos, Sodi Zöldségüzlet, Stube Vendéglő, Sváb Pékség, Takács Áron (Buborék autómosó), Tandem Kft., Tácsik Pékség, Türk János, Varázskő Kft., Waldi Kft., Wipi Cukrászda, Wipi Ker. Kft., Zöld Csibe Bt., Ziegler Bőr-Szőrme Üzlet.

A Kertbarát Kör vezetősége

Ha a fenti piktogramot látják egy cikk mellett, akkor az azt jelenti, hogy a rendezvényen a PilisTV stábja is jelen volt.
A felvételeket keressék a tévében vagy az interneten:
www.pilistelevizio.hu,
facebook.com – Pilis Televízió

 

Apollónia Ágota és Kovács Ferenc

március 31.

03.23. Kavalák László, 40 év
  Leányvár, Bécsi út 114.
04.07. Kohlhoffer Rudolf, 90 év
  Pilisvörösvár, Dózsa Gy. köz 5. 
04.10. Nagy Józsefné
  szül. Nyúl Edit, 58 év
  Tokodaltáró, Somogyi B. u. 9.
04.13. Tagscherer Lőrincné
  szül. Jasicza Ilona, 61 év
  Pilisvörövár, Szabadság u. 108.
05.03. Herbszt Józsefné
  szül. Ballai Borbála, 76 év
  Pilisvörösvár, Dózsa köz 3. 
05.07. Tajti Sándor, 77 év
  Pilisvörösvár, Kápolna u. 99.
03.23. Peller Csaba
  Apa: Peller Csaba 
  Anya: Papp Judit
03.31. Nagy Liliána
  Apa: Nagy Attila 
  Anya: Susztár Zsófia
04.01. Strobelberger Vilmos
  Apa: Strobelberger Vilmos
  Anya: Tóth Adrienn
04.04. Breier Bíbor
  Apa: Breier Gábor 
  Anya: Huber Melinda
04.04.  Ispánki Emma
  Apa: Ispánki Róbert 
  Anya: Metzger Zsuzsanna
04.09. Fritzsche Bence
  Apa: Fritzsche András 
  Anya: Görgy Magdolna
04.13. Vikartóczki Kristóf
  Apa: Vikartóczki Ferenc 
  Anya: Hoffner Judit
04.14. Szikra Lia
  Apa: Szikra Csaba 
  Anya: Horn Gabriella
04.19. Nagy Nóra
  Apa: Nagy Lajos
  Anya: Kádár Rita

Pilisvörösvár, Rákóczi köz lakói köszönetet mondanak Sax József úrnak, aki megajándékozta a helyi közösséget biztonsága érdekében egy közlekedési tükörrel. Tevékenységét példaértékűnek és követendőnek tartjuk. Továbbra is jó egészséget kívánunk neki!