XVII. évfolyam 5. szám - 2017. május

A sírhelyek megváltási idejéről

A polgármesteri hivatalban az elmúlt időszakban többször szembesültünk azzal a ténnyel, hogy sokan nem tudják, hogy az általuk megváltott sírhelyek használati ideje nem örökös, hogy a megváltási idők a törvény, illetve az önkormányzati rendelet értelmében bizonyos idő után lejárnak. 

Feladatok: a jogszabályokban meghatározott esetekben az építési munka engedélyezése, épület, építmény bontásának elrendelése, építésügyi hatósági eljárások lefolytatása. 

Elvárások: egyetemi vagy főiskolai szintű építészmérnöki vagy építőmérnöki végzettség.

Jelentkezés:  Amennyiben az álláslehetőség felkeltette érdeklődését, és megfelel a pályázati feltételeknek, fényképes önéletrajzát személyesen leadhatja ügyfélszolgálatunkon vagy levélben elküldheti a 2085 Pilisvörösvár, Fő tér 1. címre, a pozíció megjelölésével.

Jelentkezés határideje: 2017. június 6.

Érdeklődni lehet: Szente Éva HR referensnél a 06-26-331-688-as telefonszámon.

Elektronikusan is kitölthető az iparűzési adóbevallási nyomtatvány

Ezúton hívom fel tisztelt vállalkozóink figyelmét, hogy városunk honlapján a 2016. évre vonatkozó iparűzési adóbevallási nyomtatvány elektronikusan kitölthető formában is elérhető a Vállalkozó vagyok / Nyomtatványok menüpont alatt. A bevallást elektronikusan nem lehet beküldeni, eredeti aláírással ellátva, az önkormányzat adócsoportjához 2017. május 31-ig kell benyújtani. A nyomtatványt kitöltés előtt minden esetben jobb klikkel a nyomtatvány linkjére kattintva le kell menteni a számítógépre. A böngészőben megnyitva nem lehetséges a kitöltés! Az adóbevallás elektronikus kitöltése során a program ellenőrzi, hogy minden kötelező mező kitöltésre került-e, illetve segít az adó pontos kiszámításában és a logikai hibák elkerülésében.

2017. január 1-től lehetőség van arra, hogy az adózók az állandó jellegű helyi iparűzési adóról szóló bevallási kötelezettségüket az állami adó- és vámhatósághoz (továbbiakban: NAV) teljesítsék.

Helyi adó ügyben továbbra is az önkormányzati adóhatóság jár el. A NAV a helyi iparűzési adóról szóló bevallást – befogadó nyugta kiadása mellett – tartalmi vizsgálat nélkül, elektronikusan továbbítja az adóalany által megjelölt székhely, telephely(ek) szerinti önkormányzati adóhatóságnak. 

Tájékoztató magánfőzőknek

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény magánfőzésre vonatkozó szabályai alapján felhívom tisztelt magánfőzőink figyelmét az alábbiakra:

A magánfőző desztillálóberendezésének bejelentésével kapcsolatban és a magánfőzés szabályai betartásának ellenőrzésével kapcsolatban az önkormányzati adóhatóság jár el. 

Felhívás KATA adóalanyok iparűzési adóbevallási kötelezettségére vonatkozóan

Felhívom tisztelt vállalkozóink figyelmét, hogy amennyiben 2016. január 1-től vagy a 2016. év közben a KATA szerinti 2,5 millió forint adóalapú adózási formára tértek át, s ennek tényét változásbejelentő lapon önkormányzati adóhatóságunkhoz bejelentették, valamint a korábbi adózási formájukat érintő időszakot záró bevallással lezárták, úgy 2017. május 31-ig iparűzési adóbevallási kötelezettségük nincsen.

Feladatok: jogszabályokban meghatározott, elsősorban hatósági tevékenységet előkészítő gyermekvédelmi szociális munka a pilisvörösvári járás illetékességi területén.    

Elvárások: egyetemi vagy főiskolai szociális alapvégzettség, családgondozói munkakörben végzett legalább egy éves munkatapasztalat. Olyan munkavállaló is jelentkezhet, aki az előírt végzettséget a nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezte még meg.  

Jelentkezés: a pozíció megjelölésével, szakmai önéletrajz elektronikus formában történő megküldésével a naposoldal@pilisvorosvar.hu e-mail-címen.

Érdeklődni lehet: Péntek Beáta intézményvezetőnél, telefon: 06-26-530-158.

Feladatok: jogszabályokban meghatározott családsegítés és gyermekjóléti alapellátásban végzett szociális munka az intézményt fenntartó társulás illetékességi területén.    

Elvárások: egyetemi vagy főiskolai szociális alapvégzettség. Olyan munkavállaló is jelentkezhet, aki az előírt végzettséget a nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezte még meg.  

Jelentkezés: a pozíció megjelölésével, szakmai önéletrajz elektronikus formában történő megküldésével a naposoldal@pilisvorosvar.hu e-mail-címen.

Érdeklődni lehet: Péntek Beáta intézményvezetőnél, telefon: 06-26-530-158.