XVII. évfolyam 3. szám - 2017. március

Február végén eltemettük a farsangot és vele együtt remélhetőleg egy időre a telet is. Melegednek a nappalok, lassan virágba borul a természet, és ez itt a Pilisben különösen szép tud lenni. Tavasszal pedig nemcsak a természet éled téli álmából, hanem kicsit mi, emberek is: többet járunk a természetbe, és megszaporodnak a városi programok is. Mostani számunkban megpróbáltuk összefogni az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit, történéseit.

Új fejlemények vannak M0-ás ügyében, melyhez kapcsolódóan lakossági fórumot tartottak Vörösváron, ahova az érintett cégek vezetői is eljöttek. Hogy mi derült ki a fórumon, és milyen válaszok születtek a legfontosabb kérdésekben, azt a 25. oldalon olvashatják. Az is kiderül mostani számunkban, hogy milyen fejlesztéseket, beruházásokat tervez idén az önkormányzat, hiszen elfogadta a képviselő-testület az idei év költségvetését.

Színes oldalon számolunk be a farsangtemetésről, és még adósok voltunk egy ovis farsangi mulatsággal és a nyugdíjasok báljával, ami idén azért bírt különös jelentőséggel, mert itt zenélt utoljára együtt Vörösvár régi zenekara, a Bravi Buam. Természetesen a zenekar tagjaival is beszélgettünk az elmúlt évekről és döntésük okairól.

Elnökváltás történt a Kertbarát Kör élén, ennek kapcsán a volt és a jelenlegi elnökkel készült egy-egy beszélgetés, ezeket a 28. oldalon olvashatják.

Született néhány önkormányzati rendelet az elmúlt időszakban, melyek valószínűleg sokakat érinthetnek (a közösségi együttélésről, a piacról, a zöldfelületekről), érdemes az ezekről megtalálható írásokat behatóbban tanulmányozni, mert sok minden változott, többek között a szankciók is.

Természetesen, találnak rengeteg programot is, válogassanak kedvükre! Jó olvasást és szép tavaszt kívánok minden kedves olvasónknak!

Palkovics Mária