XVII. évfolyam 11. szám - 2017. november

Október 27-én a Művészetek Házában szörnyűséges volt a hangulat. Rémes gyerekek kapartak, farigcsáltak vicsorgó töklámpásokat, ijedeztek a ijesztgetős szobában és készítettek apró rémségeket. A halloweeni buli mégis tök jó volt.

Napjainkban talán már nem is tudnánk úgy rábökni a falinaptár rubrikáira, hogy ne essen akkorra valamiféle világnap. De mi is tulajdonképen ez az ünnep? Nos, nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy ezek olyan, évről évre ismétlődő, globális vagy több nációra kiterjedő ünnepek, esetleg figyelemfelhívó napok, amelyeket jellemzően különböző nemzetközi szervezetek hirdettek meg. Az ilyen jeles dátumok közül mindenképpen kiemelkedik október elseje, az idősek, illetőleg a zene világnapja.

Első ízben szeptember elején, a vorosvarihirek.hu oldalon figyeltem fel a Kellner házaspárra, amikor az online újságban arról cikkeztek, hogy 95. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Kimmelné Sziva Mária alpolgármester asszony a ház urát, jelenleg a legidősebb pilisvörösvári születésű férfit, Kellner Istvánt. Könnyen azt hihetnék, hogy mostani cikkünk apropója a majdnem százesztendős úr kapcsán jutott eszünkbe, de tévednének. Bár a kilencvenöt évbe belegondolni is elképesztő érzés, az említett cikkben inkább arra figyeltünk fel, hogy István a köszöntés előtti napon ünnepelte feleségével, Bachner Katalinnal 70. házassági évfordulóját.