XVII. évfolyam 11. szám - 2017. november

Az év végéhez közeledve valahogy midig megszaporodnak a programok, az események, nemcsak a város életében, hanem sokszor egyéni életünkben is. Mintha minden és mindenki be akarná pótolni azt, amit esetleg év közben elmulasztott vagy nem volt rá ideje. Talán ezért is tűnik úgy, hogy ez az időszak valahogy „pörög”. A város szempontjából azonban ez jó. Nem csupán azért, mert nekünk, szerkesztőknek könnyebb megtölteni az újságot, hanem azért is, mert ez azt jelenti, hogy változások zajlanak vagy éppen fejlődik a település. Ez nemcsak a környezetünkre igaz, hanem a közösségünkre is. E havi számunkban bőven találnak mindkét témával kapcsolatban írást. Beszámolunk természetesen a legújabb városi fejlesztésekről, felújításokról, de olvashatnak olyan cikkeket is, amelyek a közösségi élet egy-egy fontos szereplőjét, eseményét mutatják be. Ilyen például az október 23-ai ünnepség, ahol idén is többen kaptak kitüntetést a városért tett munkájuk elismeréseképpen. De ilyen az Oláhné Szabó Anitával készült interjú, a helyi, a hagyományőrzés iránt elkötelezett fiatalokból verbuválódott Heimatwerk tagjaival való beszélgetés vagy a 70 éve házasságban élő Kellner házaspár története.

Ezek mellett is rengeteg témával készültünk Önöknek. Az elmúlt hónapban zajlott a közmeghallgatás, és akik nem tudtak ott lenni, de érdekelné őket az elmúlt egy év, azok most találhatnak egy összefoglalót a legfontosabb tudnivalókkal. Megismerhetik városunk új körzeti megbízottját, Finta Balázst, és ebben a hónapban a káposztasavanyítás fortélyait ismerhetik meg Zsámboki Szabolcs segítségével.

Az olyan hagyományos, decemberi programokról is találnak részleteket, mint a karácsonyi koncert és az adventi műsor és vásár. Reméljük, találnak kedvükre való olvasnivalót ebben a hónapban is!

Palkovics Mária