XVII. évfolyam 11. szám - 2017. november

Papik András rendőr főtörzsőrmester, városunk körzeti megbízottja 2017. november 1-jétől egy másik településen látja el a körzeti megbízotti feladatokat. Tapasztalatokról, eredményekről és a váltásról beszélgettünk.

• Miért választotta ezt a hivatást?

Műszaki mentések

Az október végi viharos időjárás adta a legtöbb munkát a PÖTE számára. Október 29. és november 1. között leszakadt ágak, kidőlt, kettéhasadt fák okozta közlekedési akadályok elhárítására vonultunk ki városunk területére, több ízben is. A helyszíneken (Fő u., Görgey u., Derű u.) motoros láncfűrészek segítségével és kézierővel hárítottuk el az útakadályokat.

Közlekedési szempontból a legnagyobb gondot október 29-én, késő délután a Fő utcán, a Bányató utcával szemben kettéhasadt fa okozta, amely teljes szélességében elzárta a 10-es utat. A helyszínre kivonulásunk után fél órával már megindulhatott a forgalom, amelyet addig a rendőrök ideiglenesen a szervizútra tereltek.

Finta Balázs r. törzsőrmester látja el a körzeti megbízotti teendőket 2017. november 1-jétől városunkban. Hivatásról, tapasztalatokról és tervekről beszélgettünk.

• Miért választotta ezt a hivatást?