XVII. évfolyam 11. szám - 2017. november

Október 14-én és 15-én Wenczl Józsefre emlékeztünk. A szombat esti emlékműsorban a neves koreográfus számos művét láthatta a közönség, köztük néhány régen nem táncolt, újratanult darabot is. Vasárnap kora délután mécsest gyújtottunk a temetőben a sírjánál. Délután került sor emléktáblájának felavatására a Művészetek Háza aulájában.

A fiatalokból alakult Heimatwerk számos vörösvári által ismert formáció, hiszen nemzetiségi és városi önkormányzati ünnepségeken sokszor tanúi lehetünk hagyományőrző tevékenységüknek. Az alábbi interjúban az elnökség tagjait – Zsámboki Szabolcsot, Mirk Júliát, Fábián Dorkát és Richolm Eriket (a képen balról jobbra) – kérdeztük a Heimatwerk múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Szeptember utolsó napjaiban került sor óvodánkban az immár hagyománnyá váló nemzetiségi projektre. Ezt az eseményt nagy izgalommal várják a gyerekek, hiszen ilyenkor „pörgős ruhácskában” lehet jönni, egész nap sváb zene szól, és táncolunk, amennyit csak lehet.

Az október 11-én megrendezésre került közmeghallgatáson Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata (a továbbiakban: PNNÖ) áttekintette a tavalyi közmeghallgatás óta eltelt időszak tevékenységeit.

Az elmúlt évben a vörösvári német nemzetiségi kultúrával és oktatással kapcsolatban 17 ülésen 140 határozatot hoztak.

A Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium 2017. december 9-én (szombaton) 
8:30 órai kezdettel nyílt napot tart.
A nyílt napon megismerhetik iskolánkat, tájékoztatót tartunk a 2018/2019-es tanév beiskolázásáról, 
majd két tanítási órát lehet megtekinteni.
Szeretettel várjuk az érdeklődő 6. és 8. osztályos tanulókat és szüleiket.