XVII. évfolyam 11. szám - 2017. november

Október 23-án Pilisvörösvárért emlékérmet vehetett át Oláhné Szabó Anita, a Cziffra György Alapfokú Művészetoktatási Iskola igazgatónője. Ebből az alkalomból beszélgettem vele az elismerésről, motivációról, családról, a tanításról és természetesen a zenéről. A beszélgetés számomra nagy élmény volt, remélem, olvasva is érződik az a sok pozitív energia és vidámság, amit én személyesen megtapasztalhattam.

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar jogelődjét, a Mauterer-zenekart a XIX. század közepén (1850 körül) alapította meg Mauterer Jakab. Tőle fia, ifj. Mauterer Jakab vette át a zenekarvezetést, majd unokája, Mauterer János, aki 1896-tól 1953-ig (57 éven át) volt a zenekar vezetője. A vörösvári emberek ezt a fúvószenekart „Maura’ Pándá”-nak hívták, Mauterer Jakab kőműves foglakozása miatt. (Maurer = kőműves)

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi Bizottsága ­ a Művészetek Háza támogatásával ­karácsonyi adománygyűjtést szervez a pilisvörösvári rászoruló gyerekek részére.

Köszönettel fogadunk feleslegessé vált, de jó állapotú 
KÖNYVEKET, JÁTÉKOKAT, melyek másoknak még örömet okozhatnak, 
továbbá SZALONCUKROT, CSOKOLÁDÉT 
és egyéb TARTÓS ÉLELMISZEREKET.

Időpont: 2017. december 10. (vasárnap), 9-18 óra, az Adventi Vásár ideje alatt.
Helyszín: Városi Könyvtár udvara

Köszönjük a jó szándékú felajánlásokat!