XVII. évfolyam 1. szám - 2017. október

I. rész

Új sorozatot indítunk sportrovatunkban, amelyben a helyi Herkules Fitness személyi edzői működnek közre. Célunk, hogy népszerűsítsük városunk lakói között az egészséges és helyes testmozgást. Elsőként a törzzsel kapcsolatos gyakorlatokat mutat be olvasóink számára Hargita Emese.

Bizonyára emlékeznek még áprilisi lapszámunkra, amelyben beszámoltunk egy ifjú helybéli tehetségről, Spanberger Richárdról, aki kilencesztendős létére meglett játékosokat megszégyenítő tudással irányítja a különféle pepita színekre festett figurákat a sakktáblán. Bár a nyári időszak Ricsi édesapja szerint mindig nyugodtabb, és ezért a felkészülésről szól, mégis van miről beszámolni olvasóink számára a Templom Téri Általános Iskola diákjának utóbbi fél évével kapcsolatosan.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy júliusban a Pilis Cross Country Club (PCCC) bringásai igen jól szerepeltek az olaszországi Boario Termében rendezett mountain bike szakágon belüli XCO Európa-bajnokságon, s végül hatodik helyen zárták a rendezvényt. Akkor említettük, hogy ez a verseny egyfajta „főpróba” volt a szeptemberi világbajnokság előtt, amelyet az ausztráliai Cairnsben tartottak. Reménykedhettünk tehát a hazai csapat szép eredményében. Végül a Benkó Barbara, Dina Márton, Fetter Erik, Buzsáki Virág és Valter Attila (csak ő nem volt sohasem tagja a PCCC-nek) alkotta magyar válogatott 2 perc és 46 másodperc hátránnyal a kilencedik helyet érte el, ami igen parádés, megsüvegelendő eredménynek számít! A világbajnokságot egyébiránt a svájci csapatnak sikerült megnyernie, akik között olyan közismert nevek is megtalálhatóak voltak, mint Jolanda Neff vagy Nino Schurter.

K. M., fotó: PCCC

Már több ízben szóltunk a főnixmadárként újjáéledt pilisvörösvári felnőtt labdarúgásról az elmúlt hónapok során. Elérkezett az ideje egy rövid összegzésnek, vegyük tehát górcső alá, hogy milyen eredményeket tudhat magánénak a csapat, hiszen augusztus 27-én – majd ötesztendőnyi kihagyást követően – újfent felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzésre kerülhetett sor a Szent Erzsébet utcai focipályán, ahol a hazai csapat egy kiegyenlített mérkőzésen leikszelt Szigetmonostorral (3-3, gólok: László Márk, Nick Erik, Szőke Bertold).