XVII. évfolyam 9. szám - 2017. szeptember

Beköszöntött az ősz, és ezzel együtt egy újabb tanév is elkezdődött, így mostani számunkban képekkel illusztrálva számolunk be a vörösvári iskolák tanévnyitó ünnepségeiről. Kicsit azonban még visszatekintünk a nyárra is, hiszen jó néhány írást és fotót találnak a Vörösvári Napokról, amelyek az előző számból kimaradtak. Most ezt pótoljuk, olvashatnak koncertekről, a civil napról, ünnepi szentmisékről, partnerkapcsolati ünnepségről, a Zuzu-kupáról és a tutajhúzásról is.

Képekkel mutatjuk be azt is, hogyan haladnak a városban zajló legfontosabb felújítások, és az uszodával kapcsolatban is közöljük a legújabb fejleményeket. Kereken 60 éves évfordulót ünnepelt idén a vörösvári horgászegyesület, velük Kókai Márton beszélgetett múltról, jelenről, jövőről. Előző számunkban a Zrínyi utcai óvoda távozó vezetőjével készítettünk interjút, a mostaniban pedig az óvoda új vezetőjét ismerhetik meg. Emellett interjút olvashatnak Stockerné Fetter Anna tanítónővel, aki nemrégiben Németh László-díjat vehetett át, és Pándi Gáborral, aki immár 30 éve edzője a vörösvári kézilabdásoknak.

A Vörösvári Napok után a szeptember is tartogat bőven programokat, ezek ajánlóját is megtalálják hasábjainkon, de a legnagyobb tömeget megmozgató esemény ebben az időszakban a szüreti felvonulás és mulatság lesz. Ennek részletes felhívását megtalálják a 17. oldalon.

Reméljük, találnak hasznos információkat és kedvükre való olvasnivalót ebben a hónapban is!

Palkovics Mária

Áprily Lajos: Szeptember

Jaj, ezek a homályos reggelek,
amikor minden vágy a nyár után hal!
Huszonöt éve, fázós kisgyerek,
az iskolába indultam apámmal.
A kert fölött már leng a szürke szál,
hörögve gördül már a szomju hordó.
A kőfalnál lecsüggedt fejjel áll,
s sziromtalan borzong a napraforgó.

De túl a hegyről már a fény izen,
a nap hideg gyöngyös levélre csillan,
s felgyújtja borzongó, sötét szivem,
mint egy homályos kis körtét a villany.


Szerkesztőség: 06/30-228-0262
ujsag@pilisvorosvar.hu

A következő lapzárta: október 4. szerda
Tervezett megjelenés: október 21. szombat

Köszönjük, hogy az újságot árusítják:

Ági bolt, Bányató utcai kisbolt, Barkács­bolt, Büfé, CBA Profi-Hús Kft., Halmschláger élelmiszerbolt, Koller Elektronika, Kri­vinger zöldségesbolt,
Krausz mezőgazdasági bolt, Liget ABC, Margit minimarket, Mester hentesüzlet, Müller
kávézó, Művészetek Háza (porta), Rotburger söröző, Sváb pékség, Tácsik Pékség és Cukrászda, Városi Könyvtár, Waldek