XVII. évfolyam 9. szám - 2017. szeptember

A Lőcsei utcai játszótér a nyári szünet alatt kedd délutánoként egy különleges program helyszíne volt. Az úgynevezett érzékenyítő programok felnőttek által irányított játékos foglalkozások, önkéntes iskolás gyerekek segítségével és speciális nevelést igénylő gyermeket nevelő családok részvételével.

A nyári szünetben kedd délutánonként kisebb csoport iskolás gyerek érkezett a Lőcsei utcai játszótérre, de nem azért, hogy a nyári szünetben valahogy elüssék az időt, hanem egészen más szándékkal. A nagyobbakhoz hamarosan kisebbek is csatlakoztak, és felnőttek vezetésével közös játékba kezdtek. A nagyobb gyerekek iskolás önkéntesek a két vörösvári általános iskolából és a piliscsabai Jókai Mór Általános Iskolából, a kisebbek pedig speciális nevelést igénylő gyermekek, akiknek az ilyen játékos foglalkozások könnyítik a beilleszkedést.

Sportosan indult az idei tanév a Schillerben, hiszen a hagyományos évnyitó ünnepi beszédeken és a gólyák köszöntésén kívül a felújított sportpálya átadására is sor került, melyet azonnal birtokba is vehettek a diákok egy bemutató erejéig.

A rendhagyó tanévnyitón a tanulókon és az iskola tanárain kívül ezúttal meghívott vendégek is részt vettek. Eljött Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár, Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Tircsi Richárd, a Nemzetiségi Főosztály Nemzetiségi Kapcsolatok Osztályának vezetője és Gromon István, váro­sunk polgármestere.

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola szeptember 1-jétől a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat fenntartásában működik tovább. A tanévnyitó ünnepség alapvetően nem tért el a megszokottaktól: várakozó tekintetű elsősök, kedves alsó tagozatos diákok és rutinos felsősök zsongása töltötte be az iskola udvarát. A tanévnyitón Mézinger Éva igazgatónő, valamint Sax László, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is köszöntötte a jelenlévőket. Az ünnepségen részt vett Pándi Gábor alpolgármester, Sax Ibolya, a PNNÖ képviselője és Kökényné Kozma Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

BA

Fetterné Stocker Anna, a Vásár Téri Általános Iskola tanítója Németh László-díjban részesült. A díj az oktatási miniszter által adományozható szakmai elismerés, mely azoknak az oktató-nevelő munkát végző pedagógusoknak adományozható, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek. Fetterné Stocker Anna – sokan úgy ismerjük: Ani néni – beszélgetésünk során szívesen emlékezett vissza a június 1-jei, Zeneakadémián zajlott ünnepségre.