XIV. évfolyam 4. szám - 2014. április

Várkonyi Dea vb-n indulhat

Óriási sikert ért el Várkonyi Dea. A pilisvörösvári RG-s és táncos március elején megnyerte az IDF Magyar Kupát, így jogot szerzett a Modern Táncok Világbajnokságon való indulásra. Dea május 21-25. között képviseli a horvátországi Pulában Magyarországot és Pilisvörösvárt.

Ennek a nagyszerű teljesítménynek komoly előjelei voltak. Még tavaly októberben részt vett a ritmikus gimnasztika Luxemburg Kupán, ahol összetettben a hatodik lett, labdával pedig a negyedik helyen végzett.

Novemberben a London Sport Akadémia RG Kupán lemásolta a luxemburgi eredményt, hatodik lett az összetettben és negyedik labdával. A hónap végén 34 induló közül második lett a Magyar Fit Kid Országos Bajnokságon. Decemberben az RG Santa Claus Kupán labdával a harmadik helyen végzett. A viadalon 25 ország versenyzői indultak.

Dea lendülete a karácsonyi és újévi szünet után sem tört meg. A Gracia Kupán egy első és egy harmadik helyet szerzett, és ezen kívül is nagy öröm érte: felvették a Magyar Táncművészeti Főiskolára. Ezt követően nyerte meg a már említett Magyar Kupa versenyt, és később még erre is rátett egy lapáttal.

Március végén óriási fölénnyel megnyert egy „A” kategóriás, országos bajnokságra való minősítő táncversenyt. Balett szólóban aratott győzelmét úgy érte el, hogy 8 ponttal megverte a tavalyi világbajnokot. A versenyen közel 800 produkciót láthatott a zsűri, amely az egyik legmagasabb pontszámmal jutalmazta a pilisvörösvári lány teljesítményét. Dea 83 pontot kapott, pedig a modern táncokban nagyon ritka a 80 pont feletti eredmény. Elsőségével Dea a modern balett és művészi látványtáncok budapesti területi bajnoka címet szerezte meg. Ráadásként a „Two steps from Hell” című látványtánccal második helyezést ért el.

Még felsorolni is sok, mi minden történt vele néhány hónap leforgása alatt. Nagyon reméljük, hogy Dea pompás formája a sűrű versenyszezon dacára megmarad, és a májusi világbajnokságon is eredményes lesz. Harminc ország versenyzői vetélkednek majd Pulában. Köztük egy vörösvári lány…

Sok sikert!

V.F.