XIV. évfolyam 12. szám - 2014. december

Minden jó, ha a vége jó

Jól hajrázott a Pilisvörösvári KSK NB II-es férfi kézilabdacsapata a 2014/15-ös bajnokság első félévében. A záró fordulóban játszották a szokásos „El Classico”-t, azaz a Solymár–Pilisvörösvár mérkőzést, amelyet a vörösvári csapat 30-21-re megnyert. Az elmúlt félév értékelésére Pándi Gábort, a csapat edzőjét kértük meg.

Tavaly kieső helyen végeztünk, mivel azonban mi voltunk a jobbik kieső, kérelmünk elfogadása után sikerült bent maradnunk az NB-II-ben. A mostani bajnokságot úgy kezdtük, hogy az egyébként sem túl erős csapatunkból távozott Fericsán Gábor, Manhercz János befejezte a játékot, Herédi Péter pedig Görögországban folytatta egyetemi tanulmányait. A helyüket fiatalokkal, 16-20 éves játékosokkal töltöttük fel. Ilyen előzmények után nem is lehetett más a célunk, minthogy újra megpróbáljunk bent maradó helyen végezni.

• Ezt figyelembe véve, hogyan alakult az őszi szezon?

Az elején a várakozásoknak megfelelően nem kezdtünk jól, de ez is volt a realitás. Összességében 11 mérkőzésből hármat megnyertünk, a többit elveszítettük. Szerencsére a nyerhető mérkőzéseket hoztuk, talán még a Gyömrő elleni idegenbeli találkozón lehetett volna keresnivalónk, de végül 3 góllal kikaptunk. De legyőztük a TF, Budakalász és a végén Solymár csapatát, ami nagyon fontos siker volt.

• Hogyan sikerült 9 góllal legyőzni Solymárt?

Az egész félévben hatos falat védekeztünk, ők is erre készültek ellenünk. De ezen a találkozón elővettük a régi, bevált nyitott védekezésünket, amellyel megleptük őket. Sikerült már az elején elhúznunk, és a végén nagy különbségű győzelmet szereznünk. Az egész csapat kiemelkedően játszott, de szeretném kiemelni Zajcsek Viktor kapust, aki kiválóan védett, és Révész Andrást, aki 14 gólt lőtt. Legalább 200 néző előtt került sor a rangadóra, amely számunkra nagyon fontos volt.

• Miért?

Mert így pontszámban beértük Solymárt és úgy fordulunk, hogy mögöttünk van Budakalász és a TF. Tavasszal mi általában jobban játszunk, mint ősszel s addigra visszatér hozzánk Herédi Péter és a fiatalok is rutinosabbak lesznek. A sorsolásunk is kedvező – 11 mérkőzésből hetet itthon játszunk – ezért úgy gondolom, hogy a mostani 6 pontunkhoz még 8-10 pontot gyűjthetünk be. S ha még ekkor is egyformán állnánk Solymárral, az egymás elleni eredmény egyelőre nekünk jó, mert nem valószínű, hogy 10 góllal le tudnának győzni bennünket. Ezért kellett nagyon ez mostani siker, mert így sokkal nyugodtabban várhatjuk a tavaszt.

• Sok sikert kívánok a folytatásban – hogy a legvége is jó legyen!

Köszönöm szépen!

Várhegyi Ferenc