XIV. évfolyam 7. szám - 2014. július

Fourtissimo

Alig egy héttel a csodálatos reneszánsz hangverseny  után (ld. beszámolónkat a 14. oldalon) újabb koncert került megrendezésre városunkban, ezúttal a Művészetek Házában. A Prima Primissima-díjas Fourtissimo együttest négy testvér alkotja.

Kuna Valéria és Gyula trombitán, Bence kürtön, Márton harsonán játszik. Hitvallásuk, hogy minden stílusban otthonosan mozogjanak, alkossanak, játsszanak, mivel nem szeretnék a repertoárjukból kihagyni egyik műfaj remekeit sem. Az együttes két évtizede játszik együtt, az első hivatalos fellépésük 1993-ban történt, amikor a legidősebb testvér is csupán 11 éves volt!

vorosvari-ujsag-2014-09-026Nem először jártak Pilisvörösváron, kellemes emlékek fűzik őket városunkhoz, ahol 1996-ban egy trombitaversenyen I. és II. helyezést ért el Valéria és Gyula.

Az együttes a másfél órás koncert alatt nevéhez méltóan, fortissimóban adott elő komoly- és könnyűzenei átiratokat. Felhangzott Verdi Aidája, Liszt Ferenc 2. magyar rapszódiája, Monti Csárdása, Hacsaturján Kardtánca, de hallhattunk számokat a Macskafogó, illetve a Taxi című filmekből, és saját szerzeményüket is. A Finálé és a Radetzky-Marsch előtt pedig sikerült a közönséget is megénekeltetniük a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdallal. Az utolsó számok alatt a közönség állva tapsolással fejezte ki tetszését a négy fiatal zenésznek!

KBH