XIV. évfolyam 5. szám - 2014. május

Átvette mandátumát Hadházy Sándor

„Ezt nem lehet megszokni…” – így kezdte, mélyen meghatódva beszédét Hadházy Sándor, miután átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét a szentendrei városházán. Térségünk fideszes országgyűlési képviselője 1998 óta sorrendben ötödször győzött a választásokon.

„A lakosság életminőségének javítása kiemelt fontosságú feladat”

A szentendrei Városháza dísztermében az alkalomhoz méltó, ünnepélyes keretek között, a Szent Korona hiteles másolatának jelenlétében adták át Hadházy Sándornak országgyűlési képviselői megbízó levelét. Az ünnepségen a házigazda, dr. Dietz Ferenc mellett részt vettek a helyi önkormányzati képviselők, a térség polgármesterei, valamint a választást lebonyolító szervek vezető munkatársai is.

Dr. Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere köszöntőjében a térség polgármesterei nevében is gratulált az újraválasztott képviselőnek, kiemelve, hogy az 1998 óta tartó időszak eredményei, fejlesztései igazolják, hogy Hadházy Sándor megválasztásával Szentendre és az egész térség nyert. Dietz Ferenc azt kérte, hogy továbbra is maradjon segítőkész és közvetlen ember.

A helyi választási bizottság elnöke ismertette, hogy az április 6-i választás győztese a Fidesz-KDNP jelöltje, Hadházy Sándor lett, akire 27 364 voks érkezett. Ez az összes érvényes szavazat 47,28 százaléka. Ezt követően átadta Hadházy Sándornak az országgyűlési képviselői megbízólevelét.

„Ezt nem lehet megszokni…” – kezdte beszédét el-elcsukló hangon országgyűlési képviselőnk. Fölidézte, hogy a választási kampányban mennyi igaztalan támadás érte, de ő maga és csapata ragaszkodott ahhoz, hogy nem szállnak be a mocskolódó kampányba. „Mi az eredményekről és a jövő lehetőségeiről beszéltünk, és a választás megmutatta, hogy az embereknek igenis számítottak az eredmények, és nem voltak vevők a lejárató kampányra” – tette hozzá, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta az elmúlt évek során a munkájában és most, a kemény választási küzdelemben is. Külön kiemelte felesége támogatását, és elérzékenyülve köszönte meg neki, hogy a nehéz időkben mindig biztos támaszt nyújtott számára.

Hadházy Sándor szerint az elmúlt négy évben és az azt megelőző időszakban is azt bizonyították a többi fideszes és KDNP-s országgyűlési képviselővel együtt, hogy számukra az emberek, a lakosság érdekei a legfontosabbak. „Mi az emberek oldalán állunk, és ezzel a hozzáállással készülünk a következő négy évre is. Ehhez nagy támogatást és bizalmat kaptunk a választóktól. Ez nagy öröm, de hihetetlenül nagy felelősség, és nagy lehetőség is egyben” – mondta. „Én felelősnek érzem magam, hogy Szentendre és a többi település a választókerületben még többet kaphasson, mint eddig bármikor! Erre komoly lehetőség van, hiszen az uniós források még nincsenek lekötve. Így minden azon múlik, hogy ez a dunakanyari közösség milyen programokat, terveket tesz le az asztalra” – jelentette ki Hadházy Sándor, majd hozzátette: „az én feladatom az lesz, hogy ezeket támogatva sikerre vigyük a fejlesztési projekteket.”

Az országgyűlési képviselő szerint az életminőség fejlesztése a térségben kiemelt feladat. Ennek legfontosabb eleme, hogy az itt élők helyben találjanak megfelelő munkát, így a fő cél a munkahelyteremtés. A másik nagyon fontos célnak az egészségmegőrzést tartja. „Nagyon örömteli az egészségügyi ellátórendszer fejlődése, de jobb lenne megőrizni az egészséget.” Ennek érdekében például kerékpárút- és komoly sportlétesítmény-fejlesztési programokat szeretne indítani a térségben.

A térség polgármestereihez szólva Hadházy Sándor azt mondta, hogy közös munkát és a települések közötti sokkal szorosabb együttműködést szeretne a még szebb, még eredményesebb jövő érdekében. Kiemelte, hogy az uniós pénzek sikeres lehívása érdekében, a munkahelyteremtés és a turizmusfejlesztés ügyében együtt kell működniük a településeknek, hiszen csak együtt lehetnek igazán sikeresek. „A szükséges közös munkában én magam is aktívan részt fogok venni!” – mondta az újraválasztott országgyűlési képviselő.

Hadházy Sándor szívből jövő köszönetet mondott a választási iroda munkatársainak – kiemelten dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyzőnek – a több hónapi áldozatos és nagyon profi munkájukért. Csakúgy, mint a főjegyző asszonyt, a Választási Bizottság vezetőjét is virágcsokorral köszöntötte országgyűlési képviselőnk.

Kempf Károly Ignác

Köszönet Pilisvörösvárnak!

Kedves Pilisvörösvári Polgárok!

Nagy tisztelettel köszönöm azt a bizalmat, amelyet kaptam önöktől április 6-án! Pilisvörösvár számíthat rám! A következő négy évben mindent megteszek azért, hogy közösen, még élhetőbb, még szebb, még fejlődőbb várossá tegyük Pilisvörösvárt. Mindent megteszek azért, hogy munkahelyeket teremtsünk, hogy támogassuk a helyi kis- és középvállalkozásokat, hogy fejleszthessük, felújíthassuk a település intézményeit, hogy javuljon a közbiztonság, az egészségügyi ellátás és az idősgondozás. Kérem, ahogy a szavazataikkal segítettek, ugyanúgy ebben a munkában is támogassanak!

Ezúton mondok köszönetet minden választópolgárnak, aki részt vett a választáson, külön köszönet a választást lebonyolító és a szavazatszámláló bizottságokban dolgozó embereknek! Hálával tartozom mindazoknak, akik önkéntesként segítettek nekem és a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek az újabb, Európában is egyedülállónak számító győzelem elérésben!

Hadházy Sándor
FIDESZ-KDNP

Pest megye 3. számú választókerület
országgyűlési képviselője