XIV. évfolyam 11. szám - 2014. november

Járdaépítések októberben

Három elkészült közterületi beruházás műszaki átadására került sor november 5-én.

A Major utcában a rendezetlen útpadka helyén járda épült a gimnázium és a zeneiskola kerítése mellett. A 130 méter hosszú szakaszon összesen 200 m2 térkőburkolat készült. A munkálatok bruttó 2,2 millió forintba kerültek.

Az Iskola utcában folytatódott a járdaépítés: most a Templom tér sarkától a Fő utcáig (a tankerületi irodáig) tartó 110 méter hosszú szakasz kapott szilárd burkolatot. A járdán álló 11 db díszszilvafa töve köré faveremrácsokat helyeztek. A rácsokon lehet gyalogosan közlekedni, babakocsit vagy kerekes bevásárló szatyrot tolni. A térkőburkolat nagysága 190 m2, a fejlesztés 2,9 forintba került.

A Vasút közben (a Wippelhauser cukrászdánál) teljes egészében megújult a vasútállomásra vezető járda és lépcső – a régi, kőből rakott támfallal együtt. Mintegy 200 m2-nyi felület kapott aszfaltburkolatot, összesen 80 méter hosszon. A lépcső mellé új, 50 méter hosszú korlát is készült. A vízelvezetést a lépcsők enyhe oldalirányú lejtése és a 40 méter hosszon kiépített vízelvezető folyóka biztosítja. Az önkormányzat célja az volt, hogy mire ismét megindul a vonatközlekedés, és megkezdi működését a felújított állomás, a biztonságos és kulturált gyalogos megközelítés már megoldott legyen. A lépcsővel kapcsolatos felújítási munkálatok összesen 3,1 millió forintba kerültek.

A három járdaépítés kivitelezője a Stone Dekor Kft. volt, a munkálatok 2014. szeptember 27. és október 31. között folytak.