XV. évfolyam 8. szám - 2015. augusztus

Vannak még csodák

Vannak még csodák ma Magyarországon, ez a kiállítás is példa rá – e szavakkal nyitotta meg Gromon István polgármester a Kovács László Kertbarát Kör hagyományos terménybemutatóját augusztus 14-én a Vörösvári Napok keretében a Művészetek Háza aulájában. 

Nem is elsősorban a kiállított és ízlésesen összerendezett termények, készítmények: zöldségek, gyümölcsök, szörpök, borok, befőttek, virágok jelentették a csodát, hiszen azt már megszokhattuk az évek során, hogy a vörösvári kertbarátok mindig nagyon szép és étvágygerjesztő terményeket varázsolnak elő kiskertjükből; az idén az volt az igazi csoda, hogy a szinte sivatagi időjárás ellenére is meg tudták tenni ezt. Bebizonyították, hogy szakértelemmel, kitartással és egy kis leleménnyel valóban csodákra képesek. 

A kiállítás megnyitóján hirdette ki Ludvig Károly, a Kertbarát Kör elnöke az óvodások számára meghirdetett rajzpályázat eredményét. Első helyezett Major Moravecz Mira lett a Széchenyi utcai óvodából. A Kertbarát Kör által felajánlott díj: egy hársfa elültetése az óvoda udvarán.

Gemela Elvira, a Kertbarát Kör titkára a „Legszebb konyhakertek” pályázatot értékelte. „Mini” kategóriában az idén Petróczi Julianna, „normál” kategóriában Gyarmati József győzte meg a szakértő zsűrit, hogy az ő konyhakertjük a legszebb Vörösváron. Ők ketten fogják képviselni a vörösváriakat az országos versenyen.

A megnyitón közreműködött a Nosztalgia Dalkör, magyar és német nyelvű dalcsokrukkal tovább színesítve a színpompás kiállítást. 

F. A.