XV. évfolyam 12. szám - 2015. december

Nagyszabású önkormányzati útépítések kezdődtek

Kihasználva az alkalmas időjárást, november 18-án megkezdődtek azok a belterületi útépítések, amelyek keretében az önkormányzat saját forrásból, szilárd burkolattal kívánja ellátni a város különböző vasúti megállóihoz vezető, jelenleg még burkolatlan utcákat. 

Az építkezés a Harcsa utca, Amur utca és Ponty utca azon szakaszain kezdődött meg, amelyeken a tavaktól el lehet jutni a Vörösvárbánya vasúti megállóig. Ez az útszakasz 542 méter hosszon, 5 méter szélességben készül el, 41,5 millió forint összköltséggel. Ez az út várhatóan még ebben az évben, karácsony előtt elkészül.

Alkalmas időjárás esetén az útépítési projekt januárban a Szent János utca, a Tó utca és a Tompa Mihály utca végének szilárd burkolatú úttal való összekötésével folytatódik. Ez az útépítés 134 m  méter hosszon, 3,2-3,4 méter változó szélességben valósul meg, bruttó 7 893 000 Ft forintos összköltséggel.

Szintén januárban kezdődik ugyanezen projekt keretében, szintén saját forrásból a Szabadságliget (Karátsonyi-liget) vasúti megállóhely és a Szabadság út közötti burkolatlan szakaszon az aszfaltos út megépítése. Ez az építkezés 211 méter hosszon és 4-5 méter változó szélességben valósul meg, bruttó 19.138.900 forintos költséggel. 

A kivitelező mindhárom helyszínen a közbeszerzésen legkedvezőbb ajánlatot tevő Stone-Dekor Kft. Kedvező időjárás esetén legkésőbb március végére mindhárom út elkészülhet.