XV. évfolyam 6. szám - 2015. június

GYEREKNAP 2015

Bár az időjósok napsütéssel kecsegtették a népet, mégis szürke felhőktől terhes égbolt fogadta azokat, akik május utolsó napjának reggelén ellátogattak a Lahmkruam Helytörténeti Emlékparkban tartott gyereknapi fesztiválra. Szerencsére a kezdést követően az égiek „megkönyörültek” az összejötteken, mert az addig hébe-hóba csöpögő eső szinte teljesen elállt.

Mindezek ellenére nagy volt a nyüzsgés a parkban. Az emberek leginkább a kert jobb hátsó szegletében felállított színpad körül tömörültek, amelyen több gyermek-táncegyüttes szórakoztatta a hálás közönséget, különféle stílusú produkciókkal: a hagyományos sváb táncoktól kezdve a kortárs modern „csörgésig” széles volt a paletta.

Természetesen a szervezők számos kreatív kikapcsolódási programról is gondoskodtak. A „családi játszó” részlegen serényen készültek színes zoknikból a különféle állatok, az „apuka megőrzőben” pedig fából eszkábált járműcsodák kerültek napvilágra. Az sem maradt hoppon, aki álarcot, avagy színes képet akart készíteni. A régi idők játékai közül is többet ki lehetett próbálni, így például óriási struccbőrbe bújva kellett teniszlabdákat dobozokból kihalászni, vagy vesszőből font karikákkal célba dobni.

Ebéd után végül a nap is előbújt; a hűvös tavaszi időből pillanatok alatt nyári kánikula kerekedett, a parkra pedig lassacskán kikerülhetett volna a „Megtelt” tábla. Délután a táncos színpadi műsorszámok között kakukktojás volt az országszerte ismert Kaláka együttes „Nálatok laknak-e állatok?” című koncertje, amely úgymond a nap fénypontjának számított. A programok természetesen a fellépés után sem értek véget, a mulatság egészen estig folytatódott.

Kókai Márton

 

Köszönet a „Gyermeknapi Felfordulás” lebonyolításában való részvételért!

Május 31-én a Petőfi utcai Lahmkruam Parkban ötödik alkalommal megrendezett Gyermeknapi Felforduláson a város sok polgára, civil egyesülete, vállalkozása nyújtott önkéntes munkájával segítséget. Köszönjük a felkészítő táncoktatók munkáját, aminek köszönhetően egész napos színvonalas programot nyújthattunk az érdeklődőknek.

Fellépők: Adenssa Tánc Egyesület, Angel Dance Klub, Joker Dance SE, Kolibri SE, KörBe-szintiszta Tánccsoport, Ligeti Cseperedő Óvoda óvodásai, Négy Muskétás Sport Egyesület, Német Nemzetiségi Tánccsoport legfiatalabb csoportja, Manhertz Walter, Pilisvörösvári Mazsorett csoport, Rainbow Team SE, Salsa Mojito Tánciskola, Templom Téri Iskola Mazsorett Csoportja.

Önkéntesek: Helen Doron Nyelviskola, Kovács László Kertbarát kör, Mosoly Állomás, Pilisi Anyukák Klubja, Türk Műanyag, Stéhli Szerviz és Kereskedés, Hau János és családja, Szebb Környezetünkért Egyesület, az Árpád Gimnázium és a Friedrich Schiller Gimnázium tanulói.

Ezúton köszönetet mondunk Nekik!

Művészetek Háza