XV. évfolyam 5. szám - 2015. május

Majális

Május elsején a délelőtti órákban már gyülekeztek az érdeklődők a gimnázium udvarán. Elsőnek főként a kisgyerekes családok érkeztek, hiszen 10 órakor a Mono Manó Zenekar koncertjével vette kezdetét a mulatság. A koncert megalapozta a jó hangulatot, a gyerekeknek pedig bőven akadt szórakozási lehetőség utána is. Volt a régi időket idéző csúzlida, ahol dióval kellett célba lőni, élőcsocsó, ahol maguk a gyerekek lehettek a csocsófigurák, és persze volt kézműveskedés, étel, ital, édesség. A majálist idén először szervezték meg a Művészetek Háza munkatársai az önkormányzat támogatásával, és természetesen a helyi civil szervezetek, egyesületek is kivették a részüket a munkából.

A koradélutáni órákban sportbemutatókat láthatott a közönség. Betekintést nyerhettünk egy fociedzésbe, a PUFC edzői és kis játékosai jóvoltából. A színpadon először a közelmúltban nagyon sikeres Óbudai Judo Klub bemutatóját nézhettük végig, majd egy fergeteges hangulatú, capoiera bemutatót élvezhettünk. A focipálya mögötti füves területen biciklis bemutató zajlott kisebb-nagyobb akadályokkal és ügyességi próbákkal, a PCCC szervezésében. A Rosenhof Lovarda jóvoltából a lovaglást is kipróbálhatták a gyerekek.

A délutáni órákra hatalmas szürke felhők kezdtek gyülekezni, és a Napfénypresszó koncertje alatt le is szakadt az ég. A rajongótábor tagjait azonban ez sem riasztotta vissza attól, hogy meghallgassák a zenekart, akik az eső ellenére végigjátszották a koncertet. A Bravi Buam „utcabálját” azonban már muszáj volt a Művészetek Házába költöztetni, ahol az ismerős, vidám dallamok hamar feledtették a rossz időt. A táncos mulatság a késő éjszakai órákban ért véget.

Palkovics Mária