XV. évfolyam 1. szám - 2015. október

Szüreti koncert

Idén a pilisvörösvári szüreti mulatság az időjárásnak köszönhetően rendhagyó módon alakult, a szeptember 26-án délután három órára tervezett felvonulás ugyanis az eső miatt elmaradt. Szomorúságra azonban nem volt semmi ok, hiszen a Művészetek Házában tartott rendezvény bőséges és színvonalas műsorral szórakoztatta a vendégeket. Zenekarok és tánccsoportok, fiatalok és idősebbek egyaránt szerepeltek a fellépők között. 

A rendezvényt Gromon István polgármester nyitotta meg. A műsorban a vörösváriak természetesen több csoporttal is képviseltették magukat: fellépett a Német Nemzetiségi Tánccsoport ifjúsági csoportja, a Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a Német Nemzetiségi Táncegyüttes felnőtt csoportja. A környék több településéről is érkeztek vendégek, Mányról a Mini Eulen Tanzgruppe, Pomázról Szabó Anna és Bálint Anna, Biatorbágyról pedig a Füzes Táncegyüttes műsorát láthattuk. Németországi testvérvárosunkból, Gerstettenből érkezett a Musikverein Harmonie, emelve a rendezvény színvonalát.

A kultúrház aulájában sütemények és más finomságok várták a szüreti rendezvényre érkezőket. Este pedig bál zárta a napot, a Werischwarer Burschen zenéjével.

Szabó-Nyulász Melinda