XV. évfolyam 9. szám - 2015. szeptember

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület hírei

Tűzesetek

Viszonylag nyugodtan telt a nyár vége Vörösváron, mindösszesen négy alkalommal kellett csapatunknak káreseményhez kivonulnia. Augusztus 13-án riasztottak minket, hogy a Dobó utca egyik ingatlanán 120 m2-en ég a növényzet. A tüzet a tulajdonos gyújtotta meg, hogy a száraz gazt, avart elégesse, de az irányítás kicsúszott a kezéből. Kivonuló csapatunk a tüzet eloltotta. A tulajdonost enyhe füstmérgezéssel kórházba kellett szállítani. A tűznek egy gyümölcsfa is áldozatául esett. Az eset körülményeit a rendőrség is vizsgálja. Augusztus 17-én értesítést kaptunk, hogy a Sirály utcában villám csapott egy fába. A helyszínre kivonultunk, de tüzet sehol sem észleltünk. Augusztus 30-án éjszaka a Fő utcai CBA-parkolóban tűz ütött ki egy fém szemetes edényben. (Vélhetően felgyújtották.) A lángokat tűzoltóink gyorsan megfékezték. Szeptember 3-án az Ady Endre utca 2. egyik lakásában kigyulladt egy mosógép. A tulajdonosnak sikerült eloltania a tüzet. Kivonuló csapatunk az ilyenkor szokásos utómunkálatokat elvégezte (áramtalanítás, a gáz kikapcsolása, a lakás átszellőztetése). Személyi sérülés nem történt.

Pormentesítés 

Augusztus 21-én Gromon István polgármester úr kért minket, hogy a harmadfokú hőségriadó ideje alatt locsoljuk a Báthory utca aszfalttal nem burkolt szakaszát, mivel a frissen kátyúzott murvás úton szálló por nagyon zavarja az ott lakókat. Bár nincsen ki­mondottan locsolásra alkalmas berendezésünk, a kérésnek ellenszolgáltatás nélkül készséggel eleget tettünk.  A polgármester úr levélben köszönte meg az önzetlen se­gítséget. 

Riaszthatóság

A PÖTE ebben az évben (lapzártáig) 5649 órában volt riasztható. Ebből 2742 órában nappal, 2907 órában éjszaka. Ez idő alatt összesen 60 alkalommal vonult ki csapatunk tűzesetekhez, balesetekhez, műszaki mentésekhez megvédeni az emberi életeket, a polgárok értékeit és városunk környezetét. 

Éjszakai kutyás mentési gyakorlat

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetséggel közösen szervezte meg a nemzetközi szervezet éves bevetési gyakorlatát. A több országból érkezett kutyás egységek háromnapos gyakorlatuk során számtalan nem várt helyzettel, valósághű helyzettel találkoztak. Az egyik éjszakai gyakorlaton a PÖTE csapata is részt vett, eredményesen hozzájárulva a mentési gyakorlat sikeréhez.

Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltók telefonszáma: 06 (70) 215 1909