XVI. évfolyam 8. szám - 2016. augusztus

Párosan szép az élet

Új helyszínen a Vörösvári Napok

A Vörösvári Napok szervezői az idén nagy lépésre szánták el magukat: az évtizedek óta különböző helyszínen, ugyanakkor többé-kevésbé párhuzamosan zajló, a Búcsú Ünnepkörhöz tartozó két eseményt egy közös helyszínen szervezték meg: a pilisvörösvári bányatavak, a „Kacsa Tó” környékén. A megnyitó ünnepség és az egyházi programok (búcsúmise, kóruskoncert) kivételével itt zajlott a Vörösvári Napok minden eseménye: a gyermekprogramoktól a tutajhúzásig, a báloktól a legkülönfélébb színpadi produkciókig.

A vidámpark (vurstli) és a rendezvénysátorban megszervezett programok kiválóan illeszkedtek egymáshoz, a helyszín valódi fesztiválhangulatot árasztott. A műsorok látogatottsága kiegyensúlyozott volt, a körhintához látogatók éppúgy bekukkantottak a nagyszínpadhoz, mint ahogy a rendezvénysátorba érkezők rácsodálkoztak a körhinták esti fényeire. Míg a felnőttek egy pohár habos sör mellett meghallgatták kedvenc zenekarukat, a kisebbek vidáman vonatoztak mézeskalácsot majszolva.

A Vörösvári Napok és a Vurstli megtalálta új helyét, megújult jelleggel, felfrissülve, gasztronómiai ínyencségekkel várta a szórakozni vágyókat.

BA