XVI. évfolyam 8. szám - 2016. augusztus

Városi futó­verseny

Nagyon vártuk már ezt a napot, és nemcsak mi, hanem a sok gyerek is. Az előnevezés során, amely augusztus 7-ig tartott, több mint 30 gyerek és közel 15 felnőtt regisztrálta magát. 

Aki előnevezett, az a versenyen egy emlékpólót kapott ajándékba. Ahogy közeledett a verseny napja, egyre több lett az érdeklődő. 5 kategóriát hirdettünk: ovi, gyerek 1, gyerek 2, ifi, felnőtt. A gyerek kategória résztvevői a nagy tó körül futottak, a felnőttek most először a város utcáit vették birtokba. Az ovis táv 500 m volt, a gyerek 1 km, a felnőtteknek pedig 3 km-es távot kellett teljesíteniük a városon át.

Másodszor szerepelt a Vörösvári Napok hivatalos programjában a  futóverseny. Tavaly 60 induló volt, idén már 82. Szeretnénk tovább folytatni, és hagyományt teremteni. Célunk azt elérni, hogy az emberek ne a verseny miatt jöjjenek, hanem akár baráti társaságok lesétáljak, lekocogják a távot. A jövő évi cél, hogy átlépjük a 100 nevezőt, és hogy emeljük a színvonalat.

Idén minden gyerek kapott ajándékot a futóversenyen, így senki nem ment haza szomorúan, üres kézzel. A segítőink és támogatóink nélkül ez a rendezvény nem jött volna létre, ezért roppant hálásak vagyunk nekik: Rozifa Kft., MIMO vizsgapark, Krausz mezőgazdasági bolt, Türk Műanyag, Szauer Parkett, Praktikus Kft., Rosenhof lovastanya, Pulver Plussz Kft., Aranyló fogadó, Vörösvárvíz, Krivinger Zöldség-Gyümölcs

Szóda Ákos
szervező