XVI. évfolyam 8. szám - 2016. augusztus

Zene, kapcsolat, élmény TriNa Orchestra

Teljesen megtelt a gimnázium udvara július 29-én koraeste egy különleges koncerten, amit minden vörösvári csak úgy ismer: TRINA. TRINA, azaz három nemzet – német, francia és magyar – találkozik évről-évre a közösségkovácsoló programon. Pilisvörösvári, gerstetteni és cébazati fiatalok kapnak lehetőséget, hogy a TRINA Orchestra elnevezésű zenekarban együtt zenéljenek, a koncert előtti héten pedig a próbák mellett ismerkedjenek, vagy korábbi kapcsolataikat építsék. Az az összekovácsoló erő, amit ez a szervezés nyújt, a koncerten is érződött, a lelkesedést – mely akár egy felkonferálásban is érződött – nem lehetett nem észrevenni.

A két felvonásból a másodikra tartogatták a sokak által ismert, populárisabb darabokat, például Michael Jackson Thrillerjét vagy a Gyűrűk ura előzménytörténetének, a Hobbitnak a filmzenéjét, de már az első felvonásban is megmutatkozott az összhang, a színvonalas együttzenélés. A nemzetközi kapcsolatokat építő rendezvény zárásán külön gyöngyszem volt, amikor a helyi zeneiskola igazgatója, Szabó Anita is színpadra lépett, és az ő gyönyörű énekét kísérte a közel nyolcvan zenész.

A TRINA alapja a három város, Gerstetten, Cébazat és Pilisvörösvár testvérvárosi kapcsolata. Így Gromon István polgármester mellett a két külföldi város polgármestere – Flavien Neuvy és Roland Polaschek – is jelen volt a rendezvényen, sőt a koncert után ők is trinás pólót öltöttek, akárcsak a zenekar összes tagja, és köszönetüket fejezték ki a szervezésért.

Azokat a szerencséseket pedig, akik a TRINA Orchestra tagjai, éltetheti a gondolat, hogy jövőre ismét találkozhatnak!

Szűcs Emese

Köszönetnyilvánítás:

2016. július 23 és 30. között került megrendezésre a TriNa projekt 6. tábora településünkön. A gerstetteni, cézabati és pilisvörösvári zeneiskolák szervezésében megvalósuló programban 74 fiatal zenész és 9 zenetanár vett részt, Yan Maniez karmester irányításával. A július 29-én este bemutatott koncert nagyszerűsége ékes bizonyítéka volt az egyhetes időszak alapos munkájának és a zenészek lelkes, lelkiismeretes felkészülésének.

Ehhez a sikeres befejező mozzanathoz azonban széles összefogásban megvalósuló előkészítő munka és jelentős anyagi támogatás kellett. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Trina projekt megvalósításához nyújtott anyagi és természetbeni segítséget Mindannyiuknak: Gerstetten, Cébazat, Pilisvörösvár Város Önkormányzata, Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata, Baden-Württemberg Stiftung és Pán Zenei Alapítvány, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Pilisszentiván Község Önkormányzata, Deutsch-Französisches Jugendwerk, Bearing Kft., ZIMBO-Perbál Húsipari Termelő Kft., Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Pilisvörösvár Takarékszövetkezet, Friedrich Schiller Gimnázium, Mirk Tamás, Schäffer János, Hegyvári Istvánné, Toronyi Zoltán.

TriNás családok, vendégfogadók: Atzél Réka, Bárdosiné Salgó Edit, Benedek Imre, Botzheim Tamás, Takács Krisztina, Fetter Ferenc, Freisleben Vilmos, Józsa Péter, Kollár István, Lukács Katalin, Lukács Magdolna, Mravinac Péter, Oláhné Szabó Anita, Oroszlán András, Páva András, Peller Zoltán, Pfeiferné Orsolya, Püspöki János, Rácz Borbála, Sági Magdolna, Sax Ibolya, Schuck Ferenc, Szakács Attila, Takács Gábor, Temesvári Anna, Toronyi Zoltán, Tóth László, Turay Gábor, Valachi László, Veszeli Gertrúd, Wenczl Mária, Ziegler László. 

Oláhné Szabó Anita igazgató,
Pilisvörösvári Cziffra György
Alapfokú Művészeti Iskola