XVI. évfolyam 12. szám - 2016. december

Adventi hangverseny

November 27-én, az első adventi hétvégén tartottuk ünnepváró koncertünket a Nagytemplomban. A két kórust, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi és a Pilisszentiváni Vegyeskórust karmestereik, Neubrandt Ferenc és Sebestyén János vezényelték, közreműködtek és a kórusokat kísérték Vörös Árpád és Mayer Angyalka művészek.

Kórusunk számára nagy kihívás volt, hogy Feri bácsi két modern hangzású művet is választott a műsorba. Ezek megtanulása kemény munka volt, de féltünk attól is, hogy az ilyen jellegű darabokat hogyan fogja fogadni a közönség. Meglepetésünkre nagyobb volt a sikerünk, mint amire számítottunk.

Ez a hangverseny nem csak ünnepváró koncert volt, számunkra szomorú aktualitása is lett, hiszen ez volt Neubrandt Feri bácsi utolsó vezénylése kórusunkkal. A Kodály- és a César Franck-zsoltárokat régóta szerette volna vezényelni, de túl nagy kihívásnak tartotta. A két mű bemutatása munkásságának nagy sikerű befejezése volt. 2017. január 22-én majd ünnepélyes búcsúztatót tartunk a leköszönő Neubrandt házaspárnak, Feri bácsinak és Piroska néninek, kórusunkat pedig Sebestyén János viszi tovább, akivel több mint egy éve dolgozunk együtt.

B.J.