XVI. évfolyam 6. szám - 2016. június

RENDŐRNAP AZ OVIBAN

Egy vidám szerdai napon sziréna hangja töltötte be a Szabadság utcai óvodát. Az óvodában a gyerekek betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába. A rendőrség iránti bizalom kialakítása nagyon fontos feladatunk nekünk, felnőtteknek!

A helyi körzeti megbízott, Papik András beszélt a gyerekeknek arról, hogy milyen fontos, hogy minden kisgyermek tudja a nevét, címét, valamint arra is választ kaptunk, mi a teendőnk akkor, ha elcsatangolunk, elkeveredünk a szüleink mellől. Fontos kialakítani és elmélyíteni a gyermekekben azt a biztos tudást, ami az ilyen egyedi helyzetekben a segítségükre lehet. Ezért gondoltuk, hogy a rendőrség segítségével megpróbáljuk egy kicsit az élet adta veszélyekre felkészíteni a gyermekeket.

A rendőrnap alkalmával lehetőségünk nyílt egy „igazi” rendőrautót kipróbálni, valódi bilinccsel összebilincselni magunkat a legjobb barátunkkal, valamint ujjlenyomatot adhattak a bátrabbak. Saicz Tímea rendőrnő bemutatta a gyerekeknek azokat az eszközöket, amelyekkel óvnak, védenek minket a rendőrök (bilincs, gumibot stb.). A délelőtt folyamán sok kérdés merült fel a gyermekek részéről, melyekre nagy türelemmel válaszoltak a rendőrség dolgozói.  Nagyon fontos tudatosítani minden gyermekben, hogy a rendőrök csak segítenek, és ha problémánk adódik, hozzájuk bátran fordulhatunk!

Hálás köszönetemet szeretném kifejezni Papik András rendőr főtörzsőrmesternek, hogy segítségével megvalósulhatott ez a remek délelőtt.

Bogárné Manhercz Katalin
Fotók:  Csókási Edit