XVI. évfolyam 6. szám - 2016. június

Új autó a rendőrségnek

Ahogy arról már olvashattak a Vörösvári Újság hasábjain, a képviselőtestület a közelmúltban megszavazta, hogy új autót vesz a Pilisvörösvári Rendőrőrs, ezen belül a helyi körzeti megbízottak számára. Az autót június 6-án, ünnepélyes keretek között adta át dr. Mihály István Pest megyei főkapitánynak Gromon István polgármester.

Az új Dacia Duster 5 személyes, 1.6 literes, 16 V benzinüzemű, 84 kW teljesítményű, összkerékhajtású, Arctic felszereltségű, fehér színű gépkocsit bruttó 4 136 000 forintért (téli gumikkal is felszerelve) vásárolta meg az önkormányzat. Az autót a PMRFK Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrse egy 5 éves határozott időre szóló haszonkölcsön-szerződés keretében használhatja, kizárólag a pilisvörösvári körzeti megbízottak munkavégzésére. 

vorosvari-ujsag-2016-06-00099Az autó átadására a Városháza előtti téren került sor, az ünnepségen részt vettek az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal vezetői, Szondi Zsuzsa járási hivatalvezető, valamint a szomszédos települések képviselői. A rendőrség részéről jelen volt dr. Mihály István dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, egyetemi docens, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője; Galuska-Tomsics László rendőrezredes, a Budaörsi Rendőrkapitányság vezetője; Koczka Gábor, a Pilisvörösvári Rendőrőrs parancsnoka és Papik András pilisvörösvári körzeti megbízott. 

Köszöntő beszédében Gromon István polgármester ismertette az autó megvásárlásáról szóló, a testületi döntésig vezető utat, majd elmondta: „Pilisvörösvár Város Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szellemének és betűjének megfelelve minden tőle telhetőt meg kíván tenni a település közbiztonsága érdekében. Közel tíz éve a Lakosságorientált Rendőrségi Modell alapján évente megállapodást kötünk a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal a város közbiztonságának, közrendjének és közlekedésrendjének javítása érdekében. Ennek a megállapodásnak a keretében hosszú éveken át évi 400-500 000 forintot biztosítottunk a Fiat LINEA gépjármű üzemeltetésére, továbbá az egyik körzeti megbízott részére havi 18 000 Ft lakhatási támogatást is biztosítunk. Most ezeket a támogatásokat megtoldottuk ennek az újonnan, kifejezetten a rendőrség számára vásárolt gépkocsinak a haszonkölcsönbe adásával.  Bízunk abban, hogy az önkormányzat anyagi áldozata jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a pilisvörösvári rendőrőrs bűnüldöző munkája – amely eddig is igen eredményes volt – a jövőben is az maradjon, vagy ha lehet, még tovább javuljon.”vorosvari-ujsag-2016-06-00100

A rendőrség részéről dr. Mihály István dandártábornok köszönte meg az autót. „Én azt gondolom, hogy a közbiztonság ügye olyan ügy, amely mellé mindenki szívesen áll. Megkerülhetetlen, az infrastruktúrának olyan része, amely nélkül már nem képzelhető el együttmunkálkodás, nem képzelhető el békés, nyugodt élet. Pest megye vonatkozásában az elmúlt időszakban mintegy 30%-kal csökkent a bűncselekmények száma, ugyanezt lehet elmondani Budaörsről, és ugyanezt lehet elmondani a Pilisi-medence központjáról, Pilisvörösvárról és vonzáskörzetéről. Már 200 alatt van a befejezett bűncselekmények száma, de ez a többszöröse is volt az elmúlt mondjuk egy évtizedet figyelembe véve. Az itt dolgozó rendőrök megérdemlik a dicséretet éppúgy kapitánysági, mint rendőrőrsi szinten, és örömmel vesszük azokat az együttműködési ajánlatokat, adományokat, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy még magasabb szinten tudjuk végezni a munkánkat. Szeretném megköszönni az önkormányzatnak, valamennyi együttműködőnek és szereplőnek azt a segítséget, amelyet annak érdekében tettek, hogy ez a gépjármű most itt álljon.”

A beszédek után a polgármester ünnepélyesen átnyújtotta a feldíszített, szalaggal átkötött rendőrautó kulcsát dr. Mihály István dandártábornoknak, ő pedig tovább adta a vörösvári körzeti megbízottnak, Papik Andrásnak, aki végül ünnepélyesen be is indította a járművet, s bekapcsolta a fényhidat, amit a jelenlévők tapssal köszöntöttek. Az átadási ünnepséget rövid fogadás zárta a Városháza földszinti tanácstermében.

Palkovics Mária