XVI. évfolyam 6. szám - 2016. június

Új fitneszpark

Újabb mozgási, illetve edzési lehetőség nyílt a városban. A sportpálya hátsó sarkában ugyanis felnőtteknek szánt sporteszközöket helyezett el az önkormányzat, amelyeken nyújtó és erősítő gyakorlatokat végezhetünk.

Június 4-én adták át hivatalosan a közönségnek azt a szabadtéri nyilvános edzősarkot, amelyet az önkormányzat  alakított ki a Szent Erzsébet utcai sportpálya hátsó szegletében. A beruházás annak a nagy játszótérfejlesztési programnak a folytatása, amelyet az önkormányzat 2009-ben indított. Akkor öt új játszóteret és hat aszfaltos sportpályát építettek a város különböző pontjain. Évek múltán most eljött az ideje a folytatásnak, és az önkormányzat ezúttal a felnőttekre gondolt, amikor döntött a szabadtéri fitneszpark kialakításáról.

A helyszín adta magát, és az, hogy éppen ide helyezték ezeket az eszközöket, már csak azért is szerencsés, mert segítségükkel a kardioedzést – vagyis a futást – remekül kiegészíthetjük az erősítő gyakorlatokkal. Ezekhez többféle magasságú állvány is rendelkezésünkre áll, amelyeken tolódzkodást-húzódzkodást lehet végezni. Van párhuzamos korlát, különböző magasságú fellépőállványok, fekvőtámaszállványok és felülőpad. A magasabb korlátokon dinamikusabb, lendülő mozgásokat végezhetünk, és még az iskolai tornaórákról emlékezetünkbe vésődött kötélmászást is gyakorolhatjuk.

Az ünnepélyes átadó keretében Tóth Viktor személyi edzőnek és társainak köszönhetően tanúi lehettünk egy látványos tornabemutatónak. Ha a fotókon látható bravúros mutatványokat nem is fogjuk tudni utánozni, nyugodtan ismételgessük az egyszerűbb izomerősítő és nyújtó mozdulatokat, hiszen gyakorlat teszi a mestert!

Az átadón egyelőre inkább a gyerekek voltak annyira bátrak, hogy kipróbálják az új tornaeszközöket, de a hétköznapokban bizonyára a felnőttek is szívesen használatba veszik majd az edzősarkot. Ha így lesz, és a park beváltja a hozzá fűzött igényeket, akkor ezt az elsőt további pályák fogják követni. A tornapark kialakítása bruttó kétmillió forintba került, a kivitelezést a Faberland Kft. végezte, a telepítésben a városgondnokság is közreműködött.