XVI. évfolyam 3. szám - 2016. március

A PILISVÖRÖSVÁRI ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ EGYESÜLET HÍREI

Tűzesetek

Február 9-én a késő esti órákban ismét tűz keletkezett a volt téesztelepen, ahol a korábban már félig megégett, összehordott szalmabálák gyulladtak lángra az erős szélben. A szél nyomában eleredő eső megkönnyítette a vörösvári és pesti tűzoltók munkáját: a tüzet mintegy másfél órán belül sikerült teljesen eloltani.

Sajnos az elmúlt téli hónapban sem maradtunk kéménytűz nélkül. Február 20-án egy dupla kémény egyik részében keletkezett korom- és kátránytűzhöz vonultak ki a helyi és fővárosi tűzoltók, akik eltávolították az éghető anyagokat, és felügyelték a kémény visszahűlését. A helyszínen lévő tüzeléstechnikai szakember szerint szerencsére a kémény nem károsodott.

Egészségnap

Március 5-én a Templom téri iskolában megtartott „Egészségnap” keretében alsó tagozatos gyerekek látogattak el hozzánk, a tűzoltószertárba, ahol Kovács Zsolt parancsnokhelyettes adott számukra tájékoztatást az egyesület történetéről, az eszközökről, a tűzoltók védőszentjéről, a ruházatról és a tűzoltók által végzett feladatokról.

Sikeres pályázat eszközökre

A PÖTE sikeresen vett részt a Magyar Tűzoltó Szövetség és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eszközbeszerzési pályázatán. Az elnyert eszközök: 1 db kétkezelős EDR rádió, 4 db tűzoltó mászóöv, 4 db tűzoltó bevetési védőruha, 2 db kombinált sugárcső, 5 db „C” nyomótömlő, 1 db gázmérő készülék. (Különösen örülünk a gázmérő készüléknek, amely már régi vágya volt csapatunknak!)

Riaszthatóság

Egyesületünk az év során eddig 1441 órában volt riasztható, ebből 683 órában nappal és 758 órában éjszaka. 

Köszönet

Köszönetet mondunk Turek Ferencnek az adományként átadott tűzoltó eszközökért!

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltók telefonszáma: 06 (70) 215 1909